НОВИНИ

Гарбиние Мугуруса отложи завръщането си на корта

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:36, 03.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Гарбине Мугуруса
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Бившата №1 в света в женския тенис Гарбиние Мугуруса обяви, че ще отложи завръщането си на корта до края на лятото, с което тя на практика обяви, че ще пропусне вторите два турнира от Големия шлем за годината - Ролан Гарос и Уимбълдън.

Родената в Каракас, Венецуела, тенисистка определено се намира много далеч от най-добрите си дни, като последният ѝ успех датира от месец септември 2022-а година.

За последно пък Мугуруса беше на корта по време на WTA надпреварата в Лион в края на януари и началото на февруари, когато обаче загуби още на старта от чехкинята Линда Носкова.

След това поражение испанката реши да се отдаде на повече време със семейството си, което в крайна сметка е и причината за нейното решение да удължи престоя си извън корта до края на лятото.

"Прекарвам време със семейството и приятелите и наистина беше здравословно и невероятно, така че смятам да удължа този период до лятото. Затова ще пропусна сезона на клей и трева", написа Гарбиние Мугуруса в Инстаграм.

По този начин 29-годишната тенисистка ще пропусне със сигурност Ролан Гарос и Уимбълдън, където всъщност дойдоха и най-големите успехи до момента в кариерата ѝ. През 2016-а година тя триумфира по време на надпреварата в Париж, а година по-късно вдигна и титлата на "свещената трева" в Лондон, като се справи във финалите съответно със сестрите Серина и Винъс Уилямс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша предаде няколко изтребителя МиГ-29 на Украйна
Полша предаде няколко изтребителя МиГ-29 на Украйна
Тръмп замина за Ню Йорк, за да се яви пред съда
Тръмп замина за Ню Йорк, за да се яви пред съда