НОВИНИ

Гърция изненада Англия при гостуването си на Уембли

В герой на мача се превърна Вангелис Павлидис.

гърция изненада англия гостуването уембли
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 11.10.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Европейски футбол
Слушай новината

Гърция записа престижна победа над Англия с 2:1 на стадион Уембли в Лондон и оглави група В2 на турнира на Лига на Нациите с пълен актив от 9 точки. Англичаните, които до днес бяха безгрешни, остават на 2-ата позиция с 6.

Вангелис Павлидис беше големият герой за гърците, след като се разписа в началото на второто полувреме, а негов гол в края на мача пък беше отменен поради много тънка засада. Джуд Белингам изравни в 87-ата минута, но отново Павлидис се разписа добавеното време и донесе трите точки за гостите.

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия преди няколко часа гръцки национал Джак Балдок.

Англичаните започнаха срещата с устрем, който обаче приключи в 4-ата минута, когато Белингам стреля. Вратарят Одисеас Влаходимос обаче внимаваше и спаси шута.

След това англичаните изпаднаха в необяснима и тежка летаргия, от която не успяха да излязат през целия мач. Леви Колуил спаси чист гол за Гърция в 10-ата минута, а минута по-късно при изпълнение на ъглов удар и последвало разиграване Константинос Мавропанос прати топката във вратата, но голът бе отменен заради засада.

Четири минути след началото на второто полувреме Гърция най-после поведе. Вангелис Павлидис получи топката, тръгна на дрибъл и преодоля Трент Александър-Арнолд, Коул Палмър и Джон Стоунс и простреля вратаря Джордан Пикфорд. След това Александрос Циолис имаше чудесна възможност, която пропусна. В 87-ата минута Оли Уоткинс и Доминик Соланке направиха единствената прилична атака на Англия за втората част.

Топката беше извадена назад и с мощен изстрел извън наказателното поле Белингам простреля Влаходимос. Но в 4-ата минута на добавеното време с втория гол в мача Павлидис осигури успеха на Гърция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама задържани за кражба на гориво - как работи престъпната схема
Двама задържани за кражба на гориво - как работи престъпната схема
Ще ни изненада ли времето през октомври?
Ще ни изненада ли времето през октомври?