НОВИНИ

Георги Вангелов ще се бори за бронзов медал в Токио

Георги Вангелов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
05:16, 05.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският борец Георги Вангелов постигна много убедителна победа на репешажите и ще спори за бронзовия медал на олимпийския турнир в свободния стил в Токио.

Родният национал тушира Оскар Урбано Тигрерос от Колумбия в категория до 57 килограма и след 5.21 минути срещата приключи.

В битката за бронза Георги Вангелов ще се изправи срещу Нурислам Санайев (Казахстан). Двубоят е от 13.30 часа.

Георги Вангелов започна срещата с колумбиеца много убедително и още в първата част поведе с 6:0 точки. След това Тигрерос се амбицира и също опита да атакува, но в крайна сметка нашият представител в категорията беше по-техничен и тушира съперника си.

Българинът стартира убедително участието си в Токио. Вчера той победи на 1/8-финалите с технически туш Абделхак Кербаше (Алжир), но след това отстъпи на Кумар Рави. Индиецът обаче достигна до финала, с което изтегли нашия състезател на репешажите.

„Всеки е дошъл тук да се бори, всеки се развива, всеки дава всичко от себе си. Днес се чувствам по-добре от вчера. Гледам да си правя моята тактика и борба. Всеки е дошъл тук за победата“, сподели Георги Вангелов през БНТ след участието си в репешажа.

Освен него, този следобед от 15.00 часа очакваме и битката за бронзовото отличие и на Евелина Николова. В категория до 57 килограма тя ще срещне Валерия Коблова (Руски олимпийски комитет) със селекционер на националния тим при дамите - треньор Симеон Щерев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирела Демирева се класира за финала във високия скок
Мирела Демирева се класира за финала във високия скок
Димитър Кузманов ще участва в квалификациите на US Open
Димитър Кузманов ще участва в квалификациите на US Open