НОВИНИ

ГЕРБ ще бойкотира кворума, докато не се гласува кабинета "Василев"

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:58, 07.07.2022
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
герб бойкотира кворума докато гласува кабинета василев
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

ГЕРБ ще бойкотира кворума в НС, докато не се гласува кабинета "Василев". За пореден път от опозицията изтъкнаха, че ще гласуват против правителство на "Продължаваме промяната".

Ние искахме да чуем каква ще е цената на газа, дали и кога ще има доставки - председателят закри против правилата въпросното изслушване. Вие няма да разберете нищо от отговорите на премиера и министъра на енергетиката. Това ли е целта на това управление - да скрие поредния си провал?, попита председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Когато избираха състав на КЕВР - помните ли, че казваха, че ситуацията ще е друга, цената ще е по-ниска. Помните ли Лена Бориславова, която обикаляше всичките телевизии, че цената на газа ще е 4 пъти по-ниска. Сега не можем да разберем. Цената ще е 32% по-нагоре, а газ няма. Нашето общество ще трябва да плати цена и на тези 32% и на цялата некадърност на тези аматьори. Ние не намираме за нужно да стоим в зала на това Народно събрание. Нула работа на парламента. Днес е същото - 1 час дебат дали да бъде закрито заседание. Няма смисъл да бъдем в зала и да правим кворум на това провалено управление, допълни Атанасова.

Не може да бъде секретна цената на газа и доставките. Те искат да засекретят това, че от "Булгаргаз" заявиха, че до края на годината няма газ. Председателят се опита да прикрие поредната лъжа на премиера. Така ни диверсифицираха, че оставиха България без газ, каза Теменужка Петкова- ГЕРБ.

Засекретиха бомбата пред следващия служебен кабинет. Той ще е в ситуация - да се въведе ограничителен режим на газа. Пред следващия кабинет през зимата е заложена ядрена бойна глава. Цената за юли месец е 186 лева и стотинки. Това е рекордна цена за България. Бомба за служебния кабинет и ядрена бойна глава за следващия редовен кабинет, каза Делян Добрев- ГЕРБ.

Ние ще бъдем в пленарна зала и ще гласуваме против кабинета "Василев", подчерта Атанасова.

Този ли срещу когото има 1 - 2 - 3 проверки в КПКОНПИ, ще се бори с корупцията, заяви тя в отговор за кандидатурата на Бойко Рашков за председател на комисията.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви отпаднаха на 1/8-финалите в Куала Лампур
Сестри Стоеви отпаднаха на 1/8-финалите в Куала Лампур
"Добрите истории": Доброволци от Бургас се грижат за опазването на къдроглавия пеликан
"Добрите истории": Доброволци от Бургас се грижат за опазването на къдроглавия пеликан