НОВИНИ

Героят Суарес остава в Атлетико

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:34, 24.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Европейски футбол
героят суарес остава атлетико
Слушай новината

Уругвайският нападател на Атлетико (Мадрид) - Луис Суарес, заяви, че ще остане при "дюшекчиите" и следващия сезон в Ла Лига, след като помогна на тима да спечели титлата в Испания за 11-и път в своята история и за първи път от 2014 г. насам.

Припомняме, че 34-годишният Суарес се присъедини към "рохибланкос" миналото лято със свободен трансфер от Барселона и парафира с двугодишен договор с Атлетико, но клауза в контранта му позволяваше да напусне "Уанда Метрополитано" през това лято.

"Оставам. В Атлетико ме приеха с отворени обятия от първата минута, в която пристигнах...такова е отношението към мен. Искам място в музея на славата на клуба", заяви 34-годишният нападател.

Луис Суарес бързо се превърна в ключова фигура в състава на Диего Симеоне и завърши кампанията в Ла Лига като водещ стрелец на отбора с 21 попадения.

Последните два гола на Суарес бяха от изключително значение за Атлетико по пътя им шампионския триумф.

Уругваецът вкара ключовите голове при победите над Осасуна и Валядолид с по 2:1 в последните два кръга от кампанията, които позволиха на "атлети" да запазят преднината си от 2 точки пред вечния съперник и втори в класирането Реал (Мадрид).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наско Сираков поиска смяна на статуквото в БФС
Наско Сираков поиска смяна на статуквото в БФС
Стефан Янев: Българската азбука е най-великото обещание за вечност, за безсмъртие на нашата нация
Стефан Янев: Българската азбука е най-великото обещание за вечност, за безсмъртие на нашата нация