НОВИНИ

Горещо време днес

горещо време
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 27.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Днес максималните температури у нас ще бъдат в широки граници - от 25° до 34°. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в източните райони – от север.

Преди обяд ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там отново ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици.

Предимно слънчево ще бъде на морския бряг. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури по Черноморието ще бъдат от 28° до 30°.

Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. По-късно на много места в масивите от Западна и Централна България се очакват интензивни валежи и гръмотевици.

Максималните температури в курортите ще са от 14° на Алеко до 23°-24° в Банско и Добринище, по най-високите върхове - около 8°-9°. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад.

Във вторник в цялата страна ще бъде предимно слънчево и горещо. Още по-горещо ще бъде в сряда и четвъртък, когато в отделни райони се очакват стойности до 39°.

В петък в Южна България температурите ще се задържат много високи, но от северозапад ще прониква по-хладен въздух и на места в Северна България и в планините ще превали и прегърми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
115 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
115 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
Почина актрисата от "Отнесени от вихъра" Оливия де Хавиланд
Почина актрисата от "Отнесени от вихъра" Оливия де Хавиланд