НОВИНИ

Григор Димитров - Доминик Тийм утре на централния корт в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:02, 13.02.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Тенис
григор димитров доминик тийм централния корт мелбърн

Най-добрият български тенисист ще излезе на корта за мача си срещу шампиона от US Open 2020 утре, не преди 6 часа българско време на най-големия корт в Мелбърн Парк, кръстен на австралийската легенда Род Лейвър.

Единственото негативно около този двубой е, че Григор няма да може да разчита на подкрепата на напите сънародници, които неизменно бяха на корта до него досега.

Причината е, че от днес в щата Виктория бе въведен петдневен локдаун, след като бе открито огнище на британския щам на COVID-19 в Мелбърн.

Това ще бъде шести мач в съперничеството Димитров-Тийм, като до момента 29-годишния хасковлия води с 3-2 победи.

И трите успеха на бившия №3 в света са на твърда настилка, като Тийм също има една победа на хард, а е спечелил и единствената им среща на клей.

Първият двубой между двамата беше през 2016 година, когато в Акапулко на 1/4 финалите Доминик печели с 7:5, 6:2, а след това триумфира и с титлата.

Година по-късно българинът си върна за поражението, надигравайки Тийм с 6:3, 4:6, 6:3 турнира в Бризбейн по пътя си към титлата в австралийския град.

Малко по-късно през 2017-та идва и единствения им двубой на клей, спечелен драматично от австриеца с 4:6, 6:4, 7:6(11) на Мастърс турнира в Мадрид.

В последните им два двубоя обаче, радостта беше за Григор, който спечели на финалите на АТР през 2017, а след това надигра Доминик и на Мастърса в Париж в края на 2019-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Люта зима в Москва, температурите паднаха до минус 30 по Целзий
Люта зима в Москва, температурите паднаха до минус 30 по Целзий
Ритуал на 500 години: в Китай показаха огнено шоу от железни искри
Ритуал на 500 години: в Китай показаха огнено шоу от железни искри