НОВИНИ

Григор Димитров е на 1/8 финал на Australian Open след отказване на Кареньо Буста

Борил Гочев
от Борил Гочев
06:03, 12.02.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Тенис
григор димитров финал australian open отказване кареньо буста

Поставеният под номер 15 испанец успя да изиграе само седем гейма на "Margaret Court Arena" преди да прецени, че не може да продължи и по този начин прати първата ни ракета към следващия етап на първия турнир от Големия Шлем за сезона.

Макар и за краткото време, в което двамата бяха на корта, 29-годишния хасковлия демонстрира почти безупречна игра, като испанецът трудно намираше отговор на чудесните изпълнения на Григор и от форхенд и от бекхенд.

Двамата се вкопчиха в здрава битка от самото начало на мача, но за щастие Григор беше този който демонстрираше завидно търпение и дочакваше грешки но испанеца. Освен това, Димитров използва в най-правилните моменти мощта на своите удари, за да си гарантира първия сет след 6:0 за само 25 минути игра.

След този развой Кареньо-Буста поиска консултация с физиотерапевт, заради някакво неразположение в областта на корема.

Въпреки това, испанецът опита да продължи играта, но проблемите видимо оказаха влияние на сервиса му, който беше с около 30 км, по-слаб от обичайната скорост.

В край на сметка, след като загуби седми пореден гейм, Пабло Кареньо Буста реши, че не може да продължи в срещата и предпочете да се откаже, пращайки Григор Димитров към фазата на 1/8 финалите на Australian Open за общо пети път в неговата кариера.

Там българинът го очаква много тежко препятствие, като негов съперник ще бъде победителят в , може би, най-интригуващия мач от прогрмата за днес Доминик Тийм - Ник Кирьос.

Двамата ще излязат във вечерната сесия в Мелбърн, което означава, че техния мач няма да започне преди 10 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1070 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
1070 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
Код жълто в цялата страна за силен вятър и днес
Код жълто в цялата страна за силен вятър и днес