НОВИНИ

Григор Димитров отново на корта в Монте Карло в сряда в търсене на място в осминафиналите

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:51, 12.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
григор димитров отново корта монте карло сряда търсене осминафиналите
Слушай новината

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров ще излезе отново на корта в Монте Карло в сряда по обяд в спор за място на осминафиналите на първия за сезона Мастърс турнир на клей.

Вчера Димитров откри своето участие в надпреварата с труден трисетов успех над американеца Бен Шелтън, а неговият следващ съперник ще бъде още един представител на младото поколение - Иржи Лехечка.

Григор и чехът имат до този момент два мача помежду си, като българинът спечели първата им среща по време на миналогодишния Australian Open с 3:1 сета. През месец октомври обаче Лехечка взе реванш по време на АТР 250 турнира в Стокхолм, след като се наложи с 2:1 сета в драматичен мач, който завърши с тайбрек в решителната трета част.

Третата среща между Григор Димитров и Иржи Лехечка пък ще бъде днес във втория мач от прогрмата на втория по големина корт в Монте Карло - "Кортът на принцовете". Двубоят се очаква да започне около 13.30 часа българско време или веднаха след края на мача между Роберто Баутиста Агут и №13 в схемата Александър Зверев.

При победа за най-добрия български тенисист в осминафиналите той може да се изправи срещу поставения под №8 Тейлър Фриц или опитния Стан Вавринка, който участва с "уайлдкард" и е бивш шампион в турнира от 2014 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е Петър Петров?
Кой е Петър Петров?
Делян Пеевски: Надявам се политиците да се събудят и да направят правителство
Делян Пеевски: Надявам се политиците да се събудят и да направят правителство