НОВИНИ

Григор Димитров победи Давид Гофен на United cup, Шиникова загуби

Григор Димитров победи Давид Гофен с 6:4, 7:5 в мача срещу Белгия във втория кръг от група „А
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:44, 31.12.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров победи Давид Гофен с 6:4, 7:5 в мача срещу Белгия във втория кръг от група „А" на турнира за смесени състави United cup в Пърт, Австралия. С успеха на Димитров България изравни резултата срещу белгийския тим на 1:1 победи.

В срещата, продължила част и 43 минути, Димитров стигна първи до пробив за 3:1, но допусна изравняване при 4:4. Най-добрият български тенисист стигна до още един пробив при 5:4 и спечели първата част с 6:4.

Втория сет започна с размяна на пробиви в първите два гейма. При 1:1 Григор Димитров спаси шест точки за пробив и взе подаването си. Българинът поведе с 40:15 при сервис на Гофен и резултат 6:5, а още от първата си възможност затвори мача в своя полза след 7:5.

Това бе 12-а победа за Григор Димитров над този съперник от 14 двубоя.

„Давид е труден съперник. Доволен съм от победата. Мога да играя и по-добър тенис, но съм доволен съм нивото, което показах. Чувствам се наистина много добре, работих много в подготвителния сезон. Искам да играя много и да видя какво ще покажа в двубоите“, каза Григор Димитров в интервюто си на корта веднага след мача и добави: „Българин съм и не съм спирал да играя за България. Гордея се с родината си и откъде идвам. Подкрепата на феновете означава много за мен. Това са позитивни неща.“

По-рано днес Изабелла Шиникова отстъпи с 1:6, 6:3, 3:6 пред заемащата 72-о място в световната ранглиста Алисън Ван Ойтванк за час и 45 минути игра. Българката започна лошо и след два пробива загуби първата част с 1:6. Във втория сет Ван Ойтванк проби за 2:1, но Шиникова отговори с четири поредни спечелени гейма. Националката сервира за спечелване на сета при 5:3 и успя с гейм на нула. Третата част беше решена от само един пробив за 4:2 в полза на Алисън Ван Ойтванк, която с финалното 6:3 стигна до успеха.

Сблъсъкът между България и Белгия продължава утре с нови три двубоя. От 4.00 часа Виктория Томова ще играе срещу Елизе Мертенс, след това Димитър Кузманов ще се изправи срещу Зизу Бергс, а за мача на смесени двойки са заявени Григор Димитров и Виктория Томова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8-часов интервал за фойерверки и пиратки в София, какви са глобите за нарушителите
8-часов интервал за фойерверки и пиратки в София, какви са глобите за нарушителите
С два гола на Карим Бензема Реал Мадрид надделя над Валядолид
С два гола на Карим Бензема Реал Мадрид надделя над Валядолид