НОВИНИ

Григор Димитров с дебютен успех на двойки по време на Световната тенис лига в Абу Даби

Българинът в тандем с южноафриканеца Лойд Харис победиха с 6:4 Каспер Рууд и Хуберт Хуркач в откриващия мач от сблъсъка между отборите на Кайтс и Хоукс.

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:39, 23.12.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
григор димитров стефанос циципас изправят един друг събота следобед париж
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа първата си победа на двойки по време на демонстративния отборен турнир на твърда настилка Световна тенис лига в Абу Даби, след като в тандем с южноафриканеца Лойд Харис победиха Каспер Рууд и Хуберт Хуркач в откриващия мач от сблъсъка между отборите на Кайтс и Хоукс.

В средата на първия сет двата тандема си размениха по един пробив, за да бъдат отново изравнени силите при 4:4.

В десетия гейм на срещата обаче Димитров и Харис стигнаха до три последователни мачбола при 40:0 и реализираха последния, слагайки точка на спора след 6:4 в тяхна полза.

По този начин тимът на Кайтс поведе в битката срещу "ястребите", но Хоукс отговориха в мача на двойки при жените, в който стигнаха до успеха благодарение на Ига Швьонтек и Каролин Гарсия, които се наложиха с 6:3 над Паула Бадоса и Арина Сабаленка.

Така, по регламента на надпреварата резултатът към този момент е 11:10 в полза на Хоукс, но тепърва предстои да се изиграят мачовете на сингъл, като при дамите ни очаква сблъсък между двете най-добри тенисисти в света - Швьонтек и Сабаленка.

При мъжете за Кайтс отново на корта ще видим нашия Григор Димитров, който ще се стреми да повтори представянето си от вчера, когато надигра Тейлър Фриц. В днешния ден съперник на българина ще бъде норвежецът Каспер Рууд, а мачът помежду им може да определи и крайния победител в сблъсъка между Кайтс и Хоукс.

За Димитров и неговите съотборници евентуален успех тази вечер ще означава сигурно класиране за финала на надпреварата, който предстои да бъде изигран в неделния ден.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На "Тракия": 9 верижни катастрофи в рамките на 10 км, пътуващите седяха часове край Пазарджик
На "Тракия": 9 верижни катастрофи в рамките на 10 км, пътуващите седяха часове край Пазарджик
Илия Груев поигра при важен успех за Лийдс в Чемпиъншип
Илия Груев поигра при важен успех за Лийдс в Чемпиъншип