НОВИНИ

Григор Димитров ще започне участието си на Australian Open с мач срещу унгареца Мартон Фучович

Първият турнир за годината от Големия шлем стартира в неделя, 14 януари.

григор димитров неговите мигове щастие
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:06, 11.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Тенис
Слушай новината

Григор Димитров ще започне участието си на Australian Open срещу унгареца Мартон Фучович, който заема 69-о място в ранглистата на АТР. Първият турнир за годината от Големия шлем стартира в неделя, 14 януари.

Настоящето издание на надпреварата е с увеличен награден фонд в размер на 86 милиона австралийски долара (58,2 милиона американски долара).

При успех шампионът от Бризбейн и номер 13 в основната схема Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Себастиан Офнер (Австрия) – Танаси Кокинакис (Австралия). По-нататък негов евентуален противник може да бъде Алехандро Давидович Фокина (Испания). А в 6-а секция на долната част на схемата на турнира като най-опасен съперник се очертава Даниил Медведев (Русия), номер 3 и започващ в първия кръг срещу дошъл от квалификациите състезател или "щастллив губещ".

Григор Димитров и Фучович са изиграли до момента три мача, като унгарецът има два успеха. Победата на българина датира от 2021 година на 1/16-финалите на турнира в Сан Диего, когато той печели с 6:3, 1:6, 7:5. 31-годишният Фучович има два успеха над Григор година по-рано, на турнира в Синсинати в три сета – 7:5, 4:6, 6:2, а след това и в петсетов мач на US Open - 6:7, 7:6, 3:6, 6:4 и 6:1.

Номер 1 в схемата в Мелбърн, Новак Джокович чака да научи името на противника си от пресявките, а при победа във втория кръг ще срещне австралиец, тъй като един срещу друг за място ще спорят Алексей Попирин и Марк Дейвид Полманс.

Вторият в схемата Карлос Алкарас започва с мач с френския ветеран Ришар Гаске, а при успех ще спори с някой измежду Дан Еванс (Великобритания) и Лоренцо Сонего (Италия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова ще спори с американката Карла Дей в първия кръг на Australian Open
Виктория Томова ще спори с американката Карла Дей в първия кръг на Australian Open
Везенков отново не влезе в игра, Сакраменто с важен успех над Шарлът
Везенков отново не влезе в игра, Сакраменто с важен успех над Шарлът