НОВИНИ

Григор Димитров срещу стар познайник на старта на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:21, 12.01.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Григор Димитров победи Давид Гофен с 6:4, 7:5 в мача срещу Белгия във втория кръг от група „А
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне на тазгодишния Australian Open с мач срещу бившия полуфиналист в турнира Аслан Карацев, отреди жребият за основната схема, който стана ясен по-рано днес.

Димитров и Карацев вече веднъж са се срещали в Мелбърн, като това бе на четвъртфиналите през 2021 година. Тогава българинът спечели първия сет с 6:2, но впоследствие контузия му попречи да завърши започнатото и в крайна сметка загуби следващите три части с 4:6, 1:6, 2:6.

Малко по-късно през 2021 година Григор все пак взе своя реванш от руснака, побеждавайки го с 6:1, 1:6, 6:2 на турнира в Сан Диего.

Ако отново се справи със съпротивата на Карацев пък, във втория кръг поставеният под №27 българин ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Ласло Джере и квалификант.

В третия кръг пък е възможна среща с деветкратния шампион в турнира Новак Джокович, който към момента е в серия от 34 поредни победи в Австралия и през тази година се завръща на Australian Open, след като през миналата не бе допуснат до участие заради липсата на ваксинация срещу COVID-19.

За да стигне до мач срещу Григор обаче, Ноле трябва първо да се справи с испанеца Роберто Карбайес Баена на старта, а във втория кръг евентуално го чака мач срещу боливиеца Уго Делиен или квалификант.

Миналогодишният шампион в турнира Рафаел Надал, който ще бъде поставен под №1 след отказването на Карлос Алкарас, пък започва защитата на титлата с мач срещу британеца Джак Дрейпър.

№2 в схемата Каспер Рууд ще играе в първия кръг срещу чеха Томаш Мачхач, а Стефанос Циципас ще стартира с мач срещу французина Куентен Алис. Финалистът от 2022 година Даниил Медведев пък ще има за съперник в първия кръг американеца Маркос Гирон.

Жребият предложи и два много интригуващи сблъсъка още на старта, като поставеният под №5 Андрей Рубльов ще играе срещу финалиста от 2020 година Доминик Тийм, а в същото време Матео Беретини ще се изправи срещу Анди Мъри, който има цели пет финала на сметката си в Мелбърн.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите от Енергийната комисия подписаха решението МС да предоговори Плана за възстановяване
Депутатите от Енергийната комисия подписаха решението МС да предоговори Плана за възстановяване
Адриан Андреев загуби в последния кръг на квалификациите на Australian Open
Адриан Андреев загуби в последния кръг на квалификациите на Australian Open