НОВИНИ

Григор Димитров срещу Вердаско в първия кръг на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:21, 25.06.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
григор димитров вердаско първия кръг уимбълдън
Слушай новината

Първата ни ракета Григор Димитров определено ще има труден старт на тазгодишния Уимбълдън, тъй като неговият първи съперник ще бъде Фернандо Вердаско.

Българинът е поставен под №18 в основната схема на тенис турнира и за него това ще бъде осми двубой срещу левичаря от Мадрид.

До момента Григор има лек превес в техните сблъсъци, като води с 4-3 успеха. Това обаче ще бъде първата им среща на трева.

Вердаско със сигурност не изживява най-добрите си дни и в момента заема 102-о място в световната ранглиста. Това е най-ниското класиране на Фернандо от 17 години насам, като това пропадане се дължи най-вече на травмата в крака, която го изкара извън строя за 9 месеца през миналата година.

Въпреки това, испанецът е един от най-неудобните съперници, срещу които един тенисист може да се изправи още в първия си мач на турнир от Големия шлем.

Интересното в мача между Григор и Вердаско е, че и за двамата това ще бъде първи мач през сезона на трева, след като българинът пропусна подготвителните турнири заради травма, докато за последно испанецът игра на Чалънджър на клей в Екс ан Прованс, Франция.

Ако Димитров премине през това препятствие, във втория кръг го очаква мач срещу представител на Казахстан - Михаил Кукушкин или Александър Бублик. И срещу двамата първата ни ракета е с отрицателен баланс.

Първият поставен, който може да срещне Григор е №14 Хуберт Хуркач в третия кръг, а на 1/8 финалите е възможен мач със световния №2 Даниил Медведев или бившия финалист в Лондон Марин Чилич.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Насроченият протест от представители на туристическия бранш остава в сила
Насроченият протест от представители на туристическия бранш остава в сила
Журналист в Чехия: Торнадото е продължило от 3 до 5 минути
Журналист в Чехия: Торнадото е продължило от 3 до 5 минути