НОВИНИ

Григор Димитров стана член на Съвета на играчите към АТР

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:36, 27.01.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
григор димитров стана член съвета играчите атр
Слушай новината

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров беше избран за член на Съвета на играчите към Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP), обявиха от организацията вчера следобед.

Функцията на Съвета е да се събира няколко пъти в годината, за да даде препоръки на ръководството и съвета на директорите на АТР.

За Григор Димитров това е първи случай в кариерата му, в който той става част от управляващия орган, макар че пред сайта на АТР разкри, че и друг път е получавал покана да се присъедини.

"Невероятно е, че влизам в Съвета на играчите. Канен съм и друг път, но тогава не съм чувствал, че е правилният момент. Сега съм в позиция, в която имам опит зад гърба си, а имам опит и със самите тенисисти. Нямам търпение", заяви българинът.

В Съвета на играчите на АТР място намери и треньорът на Димитров Дани Валверду, който веднъж вече е бил част от структурата през 2018 година.

Двамата ще работят съвместно с Андрей Рубльов, испанците Педро Мартинес и Бернабе Сапата-Мирайес, нидерландецът Уесли Колхоф, финландецът Хари Хелиоваара, аржентинецът Педро Качин, австралиецът Мат Ебдън, както и венецуелеца Николас Перейра, които също влизат в Съвета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа среща на българския бизнес за 2023 г. в Румъния
Първа среща на българския бизнес за 2023 г. в Румъния
Как се пътува до Мексико и какви са изискванията?
Как се пътува до Мексико и какви са изискванията?