НОВИНИ

Григор Димитров: Трябва да съм с високо вдигната глава

Първата ракета на България е обнадежден, че може да продължи да показва тенис на високо ниво, въпреки контузиите.

живо григор димитров андрей рубльов
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:51, 04.09.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров приема случилото се, след като получи контузия и бе принуден да се откаже по време на четвъртфиналния мач с Франсис Тиафо на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Първата ракета на България вярва, че въпреки поражението, има пълното право да си тръгне от турнира с високо вдигната глава.

"Да, мисля, че е комбинация от всичко, включително срещата с Андрей Рубльов в предишния кръг. Явно процесът на рехабилитацията ми е малко по-бавен от преди. Искам да кажа, че усетих няколко неща още преди мача. Така че да, мисля, че наистина няма смисъл да говоря повече по темата. Това е играта и аз трябва да съм с високо вдигната глава", каза Григор Димитров.

Хасковлията призна, че е доволен от резултатите си, предвид натоварената програма през последния месец.

"Както казах, просто трябва да преоценя малко някои неща, които мога да променя. Може би мога да се справя малко по-добре. Също така начина, по който съм се подготвял. Но пак повтарям, като се имат предвид всички обстоятелства от Монреал досега, искам да кажа, че не бях сигурен, че дори ще мога да се справя, камо ли толкова добре, колкото ми се искаше. И пак казвам, че приемам този четвъртфинал по всяко време. Не искам да дискредитирам мача, който изигра Франсис. Искам да кажа, че той също ме подтикна много да се опитам да работя допълнително, така че определено заслужава признание. Продължаваме напред", коментира той.

Тенисистът е обнадежден, че може да продължи да показва тенис на високо ниво, въпреки контузиите.

"Натрупва се. Както казах, последните няколко дни изобщо не бяха най-лесните. Така че ми се иска да мога да посоча нещо, което да ви даде повече информация, но в момента е такова, каквото е. Ето защо казвам, че просто трябва да оставя това настрана в момента и да се съсредоточа за това, което предстои. Много хубави неща има зад ъгъла", сподели българинът.

Поставеният под №9 в световната ранглиста се отказа и по време на осминафинала на Уимбълдън срещу Даниил Медведев, отново заради травма.

"Знаете ли, това е вторият пореден турнир от Шлема, в който се случва това, така че, какво да кажа? Мисля, че имам достатъчно опит в себе си, за да знам къде няма смисъл да продължавам повече, и мисля, че това е просто така. Харесва ли ми да го правя? Не, но това е положението. Затова явно е трудно за преглъщане", допълни Григор Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Договор за доставка на 20 електрически мотрисни влака подписват в Министерския съвет
Договор за доставка на 20 електрически мотрисни влака подписват в Министерския съвет
Режисьорът Тим Бъртън вече има своя звезда на Алеята на славата (СНИМКИ)
Режисьорът Тим Бъртън вече има своя звезда на Алеята на славата (СНИМКИ)