НОВИНИ

Григор ще играе на двойки с Гофен в Монте Карло

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:28, 31.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
григор играе двойки гофен монте карло

Най-добрият български тенисист ще си партнира със своя стар познайник и приятел Гофен по време на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Монте Карло, който ще бъде първата по-голяма надпревара на клей през сезона.

Българо-белгийският дует влиза като последен в основната схема на състезанието, което през тази година ще се проведе между 11 и 18 април в Княжеството.

Григор и Гофен ще си партнират общо за четвърти път, като дебютът им бе именно в Монте Карло през 2018-та година. Тогава двамата записаха хубави победи срещу Адриан Манарино/Фабрис Мартин и Иван Додиг/Раджийв Рам преди да отстъпят на силния тандем Оливър Марах/Мате Павич.

Няколко месеца по-късно в Монреал двамата отново тръгнаха с победа, този път над Жереми Шарди и Люка Пуй, но във втория кръг бяха спрени от Марах и Павич.

Димитров и Гофен си партнираха и в мач на двойки по време на Laver Cup 2018, когато в среща от втория ден на съревнованието, те изгубиха мача си за 2 точки срещу Ник Кирьос и Джак Сок.

За 29-годишния хасковлия това ще бъде трето участие на двойки през сезона, след като се включи при тандемите по време на надпреварите в Акапулко и Маями.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НБА - резултати
НБА - резултати
Медведев стигна първи 1/4 финал в Маями
Медведев стигна първи 1/4 финал в Маями