НОВИНИ

Груповата фаза в Шампионската лига приключва тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:14, 02.11.2022
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
съдбата барселона шампионската лига стане ясна вечер
Слушай новината

Груповата фаза в Шампионската лига е към своя край, като тази вечер предстои да бъдат изиграни и последните осем двубоя, след които ще станат ясни и всички осминафиналисти в турнира.

В ранните двубои от 19.45 часа българско време действащият носител на трофея Реал Мадрид посреща Селтик, докато Шахтьор Донецк е домакин на РБ Лайпциг. "Кралският клуб" вече си осигури място в следващата фаза, но трите точки днес за задължителни за момчетата на Карло Анчелоти, ако те искат да завършат на първото място в групата. В същото време пък Шахтцор ще търси победа срещу РБ Лайпциг, която ще изпрати украинският тим към 1/8-финалите. За немския тим пък дори равенството във Варшава би било достатъчно, за да продължат "биковете" в Шампионската лига и след нова година.

От 22.00 часа пък най-интересно се очертава да бъде в "Сан Сиро", където в среща от група Е Милан посреща РБ Залцбург в директен спор за място на 1/8-финалите. "Росонерите" имат леко предимство преди този двубой, тъй като имат 7 точки срещу 6 за австрийския тим. В другата среща пък Челси, който вече си осигури първото място, е домакин на Динамо Загреб в мач без значение за лондончани. Хърватският първенец обаче може да се надява на място в Лига Европа, ако стигне до успех на "Стамфорд Бридж", а в същото време РБ Залцбург загуби в Италия.

В група Н отборите на ПСЖ и Бенфика вече си осигуриха място в следващата фаза, но тази вечер трябва да разрешат спора за това кой ще завърши на първото място в подреждането. В този последен кръг парижани ще гостуват на Ювентус, докато Бенфика ще пътува до Израел за среща с Макаби Хайфа. Ситуацията е такава, че и ПСЖ, и Бенфика са с по 11 точки и след като направиха две равенства помежду си, то общата голова разлика може да се окаже решаваща за крайното подреждане в групата. Същото важи и в спора между Ювентус и Макаби за третото място, което дава право на участие в Лига Европа през пролетта. И докато за израелския шампион третото място би било сериозен успех предвид групата, то евентуалното отпадане от европейските клубни турнири за "Старата госпожа" би било поредният тежък удар за Макс Алегри от началото на сезона.

Единствената група, в която интригата напълно отсъства е група G, където Манчестър Сити със сигурност ще завърши на първото място, докато вторият отбор, който ще продължи напред ще бъде Борусия Дортмунд. Третото място за Севиля ще означава място в Лига Европа напролет, докато за последния Копенхаген тази вечер предстои последният мач в Европа за този сезон. В последния кръг Сити е домакин на Севиля, докато датският шампион приема Борусия Дортмунд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пак спорове в НС: ПП и ДБ поискаха да отпадне точката за хартиените бюлетини, БСП - за F-16 и оръжието за Украйна
Пак спорове в НС: ПП и ДБ поискаха да отпадне точката за хартиените бюлетини, БСП - за F-16 и оръжието за Украйна
Бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй": Няма да се сложи нелицензирано гориво в нито един блок, сигурността е гарантирана
Бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй": Няма да се сложи нелицензирано гориво в нито един блок, сигурността е гарантирана