НОВИНИ

Хамид Хамид за изтеклия запис: Наблюдавахме пряко сериала "Слуги на мафията"

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 23.07.2022
Чете се за: 03:27 мин.
У нас
Слушай новината

"Това, което говорехме през месеци, сякаш се потвърди в това пряко излъчване. Видяхме истинското лице на задкулисието как работи. Това са лейтенантите на мафията, които си разменят клюки". Така депутатът от ДПС Хамид Хамид коментира в "Денят започва с Георги Любенов" изтеклия запис на заседанието на "Демократична България" в парламента.

По думите му победата не е за опозицията, а за на българските граждани, които са разбрали как функционира управлението на държавата.

"Под миловидната загриженост за българските граждани прозират лични интереси, его, ненавист към коалиционните партньори - цяла България го видя това. Украйна, например, си има един много хубав сериал - "Слуги на народа" и наистина си има слуга на народа - президентът Зеленски. Ние наблюдавахме вчера в пряко предаване сериала "Слуги на мафията", каза още Хамид.

От "Демократична България" потвърдиха в ефира на БНТ автентичността на изтеклия запис

Според депутата записът е осветлил как "политическата олигархия привиква управляващите", за да им каже какво да говорят. Коментира още, че предложението на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ е "трудоустройване на един провален министър на вътрешните работи, който да вдигне запорите на подсъдимите олигарси и да прекрати собствените си проверки"

"От дебата вчера разбрахме, че срещу този човек има проверки в КПКОНПИ. Вие и един обикновен полицай не можете да станете, ако не представите документи, че срещу вас има някакви проверки. За председател на тази комисия този човек - все едно да назначите Митьо Очите за главен прокурор."

Йордан Цонев: Нинова да върне мандата в понеделник, президентът да обяви дата на предсрочните избори

Хамид Хамид смята, че БСП задържа мандата заради КЕВР и за "замазване на гафовете". Вървим към избори - категоричен е той. По повод намерението на Корнелия Нинова да върне третия мандат в средата на август, депутатът заяви, че има решение на КС от 1992 година, според което мандатоносителят има една седмица да представи министър-председател и още седем дена да представи състав на кабинет.

"Държавният глава няма нужда да я чака въобще, може да приложи Конституцията, да си издаде указ и да приеме нейните действия като отказ да излъчи премиер, да издаде указ и да разпусне това нещастно НС", уточни депутатът от ДПС.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анте Шимунджа: Трудно бе да получим два гола за три минути
Анте Шимунджа: Трудно бе да получим два гола за три минути
1777 нови случая на COVID-19 у нас
1777 нови случая на COVID-19 у нас