НОВИНИ

Хана Йоберг спечели втори пореден спринт в Контиолахти, българките след 55-то място

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:17, 04.12.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Зимни
хана йоберг спечели втори пореден спринт контиолахти българките

Шведката повали всичките 10 мишени и спря хронометрите на 21:11.5 минути, за да спечели втори пореден спринт от началото на сезона и да грабне общо шести успех в своята кариера.

Втора завърши французойката Анаис Шевалие-Беше, която също беше безгрешна на рубежа, но изостана на 9.6 секунди.

Трета пък остана сестрата на Хана, Елвира Йоберг, която пропусна една мишена и пресече финала с пасив от 27.9 секунди.

Любопитното е, че и в двата старта за Световната купа по биатлон в Контиолахти двама братя и две сестри бяха на подиума в спринтовете. При мъжете триумфира стана Тарей Бьо, а трети се нареди по-малкия му брат Йоханес Тингес Бьо, а при жените първа и трето място за Хана Йоберг и Елвира Йоберг.

Милена Тодорова беше най-добра от българките, завършвайки на 57-мо място след три наказателни обиколки и пасив от 2:25.6 минути. Тодорова ще бъде и единствената българска представителка в неделното преследване

Даниела Кадева е 97-ма с четири пропуска и изоставане от 4:22.6 минути след победителката, а Мария Здравкова е 99-та също с четири грешки и пасив от 4:41.3 минути.

В генералното класиране за Световната купа след три старта начело е Хана Йоберг със 156 точки, пред Анаис Шевалие-Беше със 115 точки и Марте Олсбу Рьозеланд (Норвегия) със 114 пункта.

Световната купа по биатлон в Контиолахти продължава в събота с преследването при мъжете, където ще стартират Владимир Илиев и Антон Синапов, както и щафетата при жените с участието на българския квартет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През 2021 г. филмови премиери ще се излъчват и в кината, и в интернет
През 2021 г. филмови премиери ще се излъчват и в кината, и в интернет
В Кърджали ще може да се дарява кръвна плазма
В Кърджали ще може да се дарява кръвна плазма