НОВИНИ

Херо обяви, че напуска Спартак и заяви: Не влязохме в схеми и затова изпаднахме

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:03, 31.05.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
херо обяви напуска спартак влязохме схеми затова изпаднахме
Слушай новината

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо очаквано бе разочарован след изпадането на неговия тим във Втора лига, въпреки че "соколите" спечелиха с 1:0 при домакинството си на Септември София.

Успехът на варненци означаваше, че именно тези два тима през следващия сезон няма да бъдат част от българския елит, а след срещата специалистът заяви, че това са били "двата отбора, които са играли честен футбол от всички, които бяха въвлечени в битката за оцеляване.

"Изпадат двата отбора, които единствено от тая група играха честен футбол. В България всичко е обърнато с главата нагоре. За да спечелиш нещо, трябва да играеш футбол с нечестни средства. Нашият отбор не е загубил мач в плейаутите. Не влезе в схеми и затова изпада", започна Херо.

"Може би стартът беше най-големият проблем. До 10-ия кръг този отбор имаше една точка. Вината трябва да търсим в себе си. В много срещи бяхме доминантни и не успяхме да вкараме. Играхме честен футбол. Не се срамувам от отбора, който направихме последните пет месеца. С изключение на мача с Берое, футболистите играха добър футбол", коментира още опитният наставник.

Димитър Димитров разкри, че няма да остане в Спартак Варна след края на сезона, като бе категоричен, че ако отборът се запази в този си състав няма да има проблеми да се върне в елита след само един сезон във Втора лига, но междувременно намекна и за проблеми в ръководството на "соколите".

"Искахме да завършим с победа, за да защитим нашата чест и честта на клуба. Направихме го. За мен това е последният мач. Договорът свършва. Нямам и предложения. Имах доста неща, които не приемах в управлението на клуба. Това ми е последният мач във Варна. Един прекрасен собственик в лицето на Николов, но един клуб, в който още когато дойдох имаше бойкотиране. Имаше хора от ръководството, които не искаха да остане в Първа лига. Не искам да влизам в подробности", сподели треньорът на "соколите".

"Ако този отбор остане, Спартак Варна може като валяк да премине през Втора лига. Нямам идея как ще продължи моята кариера. Пак казвам благодаря на хората за всички. По друг начин можеха да се развият нещата, но не съм съгласен с някои неща в управлението", завърши Димитър Димитров - Херо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Балъков: Нашият феърплей е българският
Красимир Балъков: Нашият феърплей е българският
БНБ увеличи основния лихвен процент до 2,96%
БНБ увеличи основния лихвен процент до 2,96%