НОВИНИ

Хладен въздух ще нахлува със силния вятър в страната

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 13.06.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове отново ни очакват краткотрайни валежи и гръмотевични бури. По-интензивни те ще са в планините и в Североизточна България, където се очакват количества до около 20 - 30 литра на квадратен метър. Остава и опасността от градушки.

В сила е и предупреждение за ветровито време, с пориви на северозападния вятър - между 70 и 86 км/ч. С него ще започне да нахлува и по-хладен въздух, който ще понижи температурите и максималните ще са предимно между 22° и 27°.

Привечер валежите от запад ще спират и облачността ще започне да се разкъсва и намалява, на места до предимно ясно време. Вятърът ще отслабне и вече ще е умерен от северозапад. Очакват ни минимални температури между 9 и 16 градуса, а максималните ще са съществено по-ниски, в сравнение с днес - между 19 и 23 градуса, в София - около 18 градуса.

Утре преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици.

Преди обяд и по Черноморието ще е предимно слънчево. Около обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, по южното Черноморие придружени от гръмотевици. Максималните температури ще са 20 - 22°. Температурата на морската вода е 19 - 20°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 2000 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са между 5 и 9 градуса, на Банско - около 18 градуса.

По-хладно време и на Балканите, особено в източната част, където ще бъде и ветровито, с валежи, на места и с гръмотевици.

У нас в близките дни повече слънчеви часове ще има сутрин, а следобед се очакват валежи и гръмотевици, по-значителни и интензивни в четвъртък и петък. Температурите постепенно ще се повишават и на места отново ще достигнат до 28 - 29 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин: Необходим е пряк диалог с Байдън
Путин: Необходим е пряк диалог с Байдън
Играч на мача: Кристиан Ериксен
Играч на мача: Кристиан Ериксен