НОВИНИ

Ходи ли ви се на Бермудите? Вижте как може да живеете цяла година на екзотичните острови

ходи бермудите вижте живеете цяла година екзотичните острови
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:46, 26.07.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Министерството на труда на Бермудските острови предлага едногодишен престой на дистанционно работещи и студенти. Заради пандемията от коронавирус туристическият поток секна и правителството се надява, че новата програма за дистанционно работещи ще даде необходимия импулс на икономиката.

Програмата стартира на 1 август и всеки желаещ може да подаде заявление за издаване на едногодишна виза. Кандидатите трябва да са над 18-годишна възраст, да имат медицинска застраховка и "приятен характер".

Освен това трябва да докажат, че работят във фирми или учат в университети извън Бермудските острови. Важно условие е да имат постоянен доход и да не започнат да си търсят работа на Бермудите.

Онези, които нямат желание да прекарат цяла година, могат да посетят дестинацията с виза за срок до 6 месеца. Правителството удължи максималния срок за пребиваване без виза в страната от 90 на 180 дни.

В рамките на първите две седмици от пребиваването си на Бермудските острови туристите трябва да си правят тест за коронавирус през няколко дни и да спазват вечерния полицейски час, който забранява да се излиза по улиците от полунощ до 5 ч. сутринта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камила измина 100 км през пустиня, за да се върне при любимия си стопанин
Камила измина 100 км през пустиня, за да се върне при любимия си стопанин
Строги мерки в Слънчев бряг, дезинфекцират ежедневно шезлонгите на плажа
Строги мерки в Слънчев бряг, дезинфекцират ежедневно шезлонгите на плажа