НОВИНИ

И днес дъжд, през уикенда се затопля

дъжд уикенда затопля
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 24.06.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

И днес ще остане облачно и дъждовно, като след обяд валежите ще са на много места, главно в Централна и Източна България. Ще има и гръмотевици, и условия за градушки. Ще духа слаб, в Северозападна България до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София – около 23°.

По Черноморието облачността през деня ще е по-често значителна и на места ще превали, но до вечерта облаците ще намалеят. Ще духа слаб северозападен, а след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 27°. Температурата на морската вода е около 20° - 21°, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, след обяд придружени от гръмотевици. Максималните температури по високите върхове ще са между 7 и 9 градуса. В курортите – от 13° на Алеко, до около 21°, 22° в Банско и Добринище. Ще духа до умерен северозападен вятър.

През следващите дни до края на седмицата ще преобладава слънчево време, а валежите ще са на все по-малко места.

В четвъртък и петък в следобедните часове ще превали и прегърми на места в източната половина от страната и в Рило-Родопската област.

През почивните дни само в планинските райони на Западна България ще има все още изолирани краткотрайни валежи, а температурите слабо ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва връчването на дипломите на зрелостници
Започва връчването на дипломите на зрелостници
130 нови случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие
130 нови случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие