НОВИНИ

И слънце, и дъжд в първия ден от работната седмица

слънце дъжд
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 22.05.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса, по Черноморието от 17° до 19°. Ще преобладава слънчево време, но в часовете до полунощ ще има райони с валежи и гръмотевици. Възможни са и градушки.

Утре максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса. Ще духа слаб, в източните райони умерен вятър от север-североизток. Ще бъде предимно слънчево с условия за следобедни превалявания и гръмотевици главно в Южна България.

По Черноморието ще бъде по-често облачно и на места ще превали, след обяд е възможно и да прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

И в планините сутринта ще бъде слънчево, но през втората половина на деня и там ще има валежи, в отделни райони и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от 2° до 6°.

Затопляне се очаква утре и на Балканите. И там ще преобладава слънчево време, но около и след обяд в много райони от полуострова ще превали и прегърми.

През следващите дни температурите слабо ще се повишат, но времето ще остане променливо, на много места със следобедни валежи и гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правосъдният министър насрочи изслушване на Иван Гешев и Борислав Сарафов във ВСС
Правосъдният министър насрочи изслушване на Иван Гешев и Борислав Сарафов във ВСС
Прокуратурата проверява сигнали срещу Бойко Борисов, Мария Габриел и членове на ВСС
Прокуратурата проверява сигнали срещу Бойко Борисов, Мария Габриел и членове на ВСС