НОВИНИ

И слънце, и гръмотевични бури днес

слънце гръмотевични бури
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 02.04.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В часовете преди обяд ще преобладава слънчево време. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 18° и 23°. В следобедните часове над западната половина от страната, а вечерта и над североизточните райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и привечер, главно по северното крайбрежие ще превали дъжд, на места и ще прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури и там ще се повишат и ще бъдат от 15° до 20°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над 1700 метра – от сняг. На отделни места, главно в масивите от Западна България, ще прегърми. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

След временно намаление на облачността, в събота отново ще се заоблачи. На много места ще има и валежи от дъжд, главно в Южна България придружени и от гръмотевици. Температурите ще започнат да се понижават.

В неделя ще преобладава облачно време, с валежи, като с продължаващото застудяване, на места във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта срещу понеделник и в Лудогорието, дъждът да се примесва и временно ще преминава в сняг. Има повишена вероятност за значителни валежи: в събота - в югозападните райони, а в неделя - в Южна и Източна България.

В понеделник валежите ще спрат, облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне затопляне. Във вторник ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е сравнително студено, но дневните температури ще продължат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3694 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
3694 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
Животни търсиха великденски лакомства в лондонския зоопарк
Животни търсиха великденски лакомства в лондонския зоопарк