НОВИНИ

Ига Швьонтек оглави световната ранглиста

Ига Швьонтек
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 26.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Ига Швьонтек ще се изкачи до лидерската позиция в световната ранглиста по тенис при жените. 20-годишната състезателка победи Виктория Голубич с 6:2, 6:0 във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Маями (САЩ) с награден фонд 8.58 милиона долара.

Тенисистката ще измести Ашли Барти от върха в класирането, след като австралийката прекрати кариерата си.

В снощният мач полякинята реализира 3 пробива през първия сет и загуби само 8 разигравания във втория. След срещата, продължила 1 час и 14 минути, победителката получи букет цветя от бившата №1 в света Линдзи Дейвънпорт.

През изминалата седмица тя триумфира на турнира Индиън Уелс, а през 2020 г. вдигна трофея от Ролан Гарос. Тя е 28-ата състезателка, която заема челната позиция в класацията при жените и първата полякиня, стъпвала на върха в женския тенис. Тя е третата най-млада тенисистка, поставена под №1 след Ким Клайстерс (20 години и 64 дни) и Серина Уилямс (20 години и 285 дни).

В следващата фаза от надпреварата тя ще се изправи срещу представителката на домакините Мадисън Бренгъл, която победи рускинята Людмила Самсонова с 6:4, 6:0 за 1 час и 10 минути.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски направи изненадващо видеообръщение към Форума в Доха
Зеленски направи изненадващо видеообръщение към Форума в Доха
Четвърта поредна загуба за Ивайло Петев в Босна
Четвърта поредна загуба за Ивайло Петев в Босна