НОВИНИ

Ига Швьонтек: В един момент приех, че ще бъде трудно да имам още една година като 2022-а

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:39, 07.11.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
ига швьонтек един момент приех трудно имам една година 2022
Снимка: БТА
Слушай новината

Полякинята Ига Швьонтек сложи идеален завършек на своя сезон 2023 в женския тенис, триумфирайки във Финалите нa WTA в Канкун, Мексико, а успехът ѝ срещу Джесика Пегула означаваше и завръщане на върха в световната ранглиста.

След последния си мач за годината Швьонтек призна, че е имала възходи и падения в хода на кампанията и благодари на своя екип за подкрепата.

"Искам да благодаря на отбора ми, който беше с мен и ме подкрепяше през цялата година. Имах много възходи и падения, но това определено е един прекрасен момент, който вярвам, че ще се повтаря още много пъти, ако продължим да работим по същия начин", заяви полякинята.

Четирикратната шампионка в турнирите от Големия шлем разкри още дали е оказало влияние и страхотното ѝ представяне през 2022-а, когато тя спечели цели 8 титли и записа 67 победи.

"2022-а беше толкова невероятна, че не бях сигурна дали ще бъде възможно да повторя подобен сезон. Но вече не чувствам, че съм в сянката му, защото знам, че направих още една страхотна кампания. Честно казано в един момент приех, че ще бъде трудно да имам още една година като 2022-а и просто се стараех да гледам само напред", коментира Швьонтек.

С триумфа си в Канкун 22-годишната тенисистка завоюва своя първи трофей от Финалите на WTA в своята кариера, а освен това се завърна и под №1 в световната ранглиста, след като бе свалена от върха от белорускинята Арина Сабаленка след завършека на US Open.

"Научих си урока и този път не исках въпроса за първото място в световната ранглиста да ми влияе. Успях донякъде, трудно е да не мислиш за това нещо, но се стараех, когато съм на корта, да се концентрирам върху различни неща. Условията тук (в Канкун) бяха сложни, трябваше да насоча вниманието си върху движението си по корта, върху ударите си, което ме ангажира да не мисля за всички други странични неща", завърши Ига Швьонтек.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът: Е-бележките за учениците създават бюрократични проблеми
Омбудсманът: Е-бележките за учениците създават бюрократични проблеми
Започва изплащането на пенсиите за ноември
Започва изплащането на пенсиите за ноември