НОВИНИ

Инцидентът с парашутиста на Чешнигирово е станал по време на тренировъчни скокове

инцидентът парашутиста чешнигирово станал време тренировъчни скокове
bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 13.05.2022
6780
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Военен парашутист пострада тежко по време на тренировъчни парашутни скокове край пловдивското село Чешнегирово днес. За случая потвърдиха и от министерството на отбраната.

Военнослужещият, който е от Съвместното командване на специалните операции, е изпълнявал скок "свободно падане с парашут тип летящо крило". Основният му парашут не е сработил, автоматичният обаче се е задействал, въпреки това при приземяването военният е получил тежки фрактури на горните и долните крайниците. Незабавно е транспортиран с вертолет Ми-17 в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив.

По информация на БНТ при инцидента има и втори леко пострадал парашутист, но неговите травми си минимални и състоянието му е добро. По случая е назначена проверка и се води разследване от Военно-окръжна прокуратура - Пловдив и Служба "Военна полиция".

Това не е първият подобен инцидент на бившето военно летище в Чешнигирово, което вече се ползва като тренировъчна база. През юни 2019 г., по време на нощни скокове в рамките на международно учение, там загина канадски парашутист, а други трима американски военни бяха ранени.

Репортер: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авторът на скулптурата "Викът на украинската майка": Това не е поръчкова работа
Авторът на скулптурата "Викът на украинската майка": Това не е поръчкова работа
Проверка на БНТ: Как Гърция помага на шофьорите заради скъпия бензин
Проверка на БНТ: Как Гърция помага на шофьорите заради скъпия бензин