НОВИНИ

Интер отново надхитри Милан и се класира за финала в Шампионската лига

интер отново надхитри милан класира финала шампионската лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
23:53, 16.05.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Интер стигна до първия си финал в Шампионската лига от 13 години насам. В мач реванш от полуфиналите на надпреварата "нерадзурите" постигнаха минимална, но ценна победа с 1:0 при домакинството си на Милан. В герой за "Змията" се превърна Лаутаро Мартинес, който отбеляза единствения гол в мача и оформи крайния резултат 3:0 от двата мача.

Интер несъмнено ще бъде в ролята на аутсайдер срещу Реал Мадрид или Манчестър Сити на финала в Истанбул на 10 юни, но начинът, по който се справиха и в двата мача в този изцяло милански двубой, подсказва, че ще бъдат трудни за побеждаване.

Ключовият момент на вечерта на "Джузепе Меаца" беше, когато Мартинес размени пасове със заместника си Ромелу Лукаку и отправи удар от вътрешността на наказателното поле, който вратарят на Милан Майк Майгън допусна на близката си греда.

След като изоставаше с 2:0 от първия мач, Милан натисна здраво през първото полувреме, начело с Рафаел Леао, който стреля през вратата и покрай гредата при един от най-добрите шансове на своя отбор.

След това Мейгън падна на колене, за да улови удара на Един Джеко с глава след пряк свободен удар на Хакан Калханоглу.

Влизането на Лукаку през второто полувреме се оказа искрата, от която Интер се нуждаеше, за да увеличи преднината си.

Отсъствал през по-голямата част от сезона заради контузии и с накърнена репутация след катастрофалното участие на Белгия на Световното първенство, Лукаку бавно си проправя път към най-доброто.

Нападателят под наем от "Челси" веднага създаде проблеми в защитата на "Милан" и създаде гола на Мартинес, за да си гарантират място на първия финал на Шампионската лига от 2010 г., когато за последен път спечелиха най-голямата награда в европейския клубен футбол под ръководството на Жозе Моуриньо.

Срещу хората на Симоне Индзаги ще се изправят или Манчестър Сити, или рекордните 14-кратни победители Реал Мадрид, като този полуфинал е завършил при резултат 1:1 преди решителния мач в сряда на стадион "Етихад".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лутън Таун е на победа от класиране във Висшата лига
Лутън Таун е на победа от класиране във Висшата лига
Бившият португалски национал Деко ще бъде новият клубен директор на Барселона
Бившият португалски национал Деко ще бъде новият клубен директор на Барселона