НОВИНИ

Испания и Полша поделиха точките след здрава битка в Севиля

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:30, 19.06.2021
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
живо евро 2020 испания полша поделиха точките здрава битка севиля
Слушай новината

Отборите на Испания и Полша завършиха наравно 1:1 в мач от втория кръг в Група "Е" и така останаха без победа на УЕФА Евро 2020.

Алваро Мората изведе "Ла Фуриа Роха" напред в резултата през първата част, но след почивката Роберт Левандовски донесе точката за Дружина Полска.

Испания обаче определено може да съжалява, че отново се размина с успеха, тъй като Жерар Морено пропусна да отбележи дузпа в 65-ата минута при резултат 1:1.

Така в класирането лидер остана Швеция с 4 точки, следвана от Словакия с 3, Испания с 2 и Полша с 1.

В последния кръг Испания приема Словакия в Севиля, а Полша и Швеция ще се срещнат в Санкт Петербург.

Испания започна по-активно в срещата и макар положенията да липсваха, домакините откриха резултата в 25-ата минута.

Жерар Морено намери Алваро Мората, който от непосредствена близост порази полската врата. Първоначално страничният съдия маркира засада, но видео-асистент реферите се намесиха, за да подскажат на Даниеле Орсатo, че голът е напълно редовен и така Испания поведе.

В 43-ата минута Дружина Полска получи златен шанс да изравни резултата. Мощен удар на Свдиерски разтресе лявата греда на Унаи Симон, а при добавката ударът на Левандовски попадна право в тялото на испанския страж и топката излезе в ъглов удар.

Около 120 секунди по-късно Жерар Морено се измъкна в наказателното поле на Полша, но като по чудо пропусна да удвои аванса на "Ла Фуриа", стреляйки в аут от около 6 - 7 метра.

Така голът на Мората остана единствен през първата част, а възпитаниците на Пауло Соуса се прибраха разочаровани в съблекалнята.

Левандовски все пак се реваншира за пропуска си в 54-ата минута, когато засече с глава чудесно центриране на Йозвяк и така равенството на "Естадио де ла Картуха" бе възстановено.

Секунди след подновяването на играта обаче Жерар Морено бе настъпен в наказателното поле и след преглед с ВАР, Даниеле Орсато посочи бялата точка - дузпа за "Ла Фуриа".

Потърпевшият Морено се нагърби с отговорността, но неговият изстрел се отби от левия страничен стълб, а при добавката Алваро Мората беше неточен и така резултатът остана 1:1.

В 82-ата минута отново Мората пропусна отличен шанс, след като не успя да вкара от границата на вратарското поле. Във въпросната ситуация трябва да бъдат отчетени и действията на Шчесни, който самопожертвователно се хвърли в краката на своя съотборник в Ювентус и му попречи да нанесе най-добрия възможен изстрел.

До края момчетата на Луис Енрике така и не намериха начин да стигнат до втори гол и така трябваше да се задоволят с второ поредно равенство. За Полша пък това е първа спечелена точка на шампионата.

Стартови състави:

Испания: Симон, Йоренте, Лапорт, Торес, Алба, Коке, Родри, Педри, Морено, Мората, Олмо

Полша: Шчесни, Берешински, Глик, Беднарек, Йозвяк, Клих, Модер, Жиелински, Пухач, Свидерски, Левандовски

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: ЦИК е в готовност да открие почти 800 секции в чужбина
Стефан Янев: ЦИК е в готовност да открие почти 800 секции в чужбина
Проблем с гръцки туроператор: Ще се осъществят ли хиляди платени почивки?
Проблем с гръцки туроператор: Ще се осъществят ли хиляди платени почивки?