НОВИНИ

Испания разгроми Словакия и ще играе срещу Хърватия на 1/8-финалите

bnt avatar logo
от Калоян Николов
17:38, 23.06.2021
Чете се за: 06:17 мин.
Спорт
испания разгроми словакия играе хърватия финалите
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Съставът на Испания разгроми Словакия с 5:0 и завърши на втората позиция в Група "E" на УЕФА Евро 2020.

Двубоят на стадион "Ла Картуха" в Севиля бе излъчен пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и ОНЛАЙН ексклузивно за читателите на bntnews.bg!

В другия мач от групата Швеция победи Полша с 3:2 в Санкт Петербург и спечели група "Е".

Първото добро положение в срещата бе на сметката на Испания. Още в 4-ата минута тройката нападатели на "Ла Фурия Роха" Морено, Мората и Сарабия създадоха неприятности за вратаря на Словакия. Жерар Морено пусна хитър извеждащ пас в наказателното поле на домакините, зад словашката защита, и намери Алваро Мората, който нахлу и жентрира успоредно към Пабло Сарабия. Топката не достигна испанския нападател благодарение на намесата на Мартин Дубравка, който с върха на пръстите си изби топката.

В 10-ата минута Якуб Хромада извърши нарушение срещу Коке в наказателното поле на Словакия, Бьорн Кайперс разгледа ситуацията чрез ВАР и отсъди 11-метров наказателен удар в полза на "Ла Фурия Роха".

Зад топката застана Алваро Мората, който стреля в горния десен ъгъл на Дубравка, но словашкият страж отрази удара на испанския нападател. Резултатът в 11-ата минута остава непроменен - 0:0!

В 19-ата минута Педри центрира от дясната страна на словашкия фланг и топката намери Сарабия, който се измъкна от опеката на Милан Шкриняр и стреля, но твърде слабо и Мартин Дубравка улови кълбото.

Минута по-късно Сесар Аспиликуета центрира в наказателното поле на Словакия от левия фланг. но нито Мората с глава, нито Морено с крак успяха да играят с топката.

В 24-ата минута Алваро Мората отправи опасен изстрел към вратата на Словакия от дъгата на наказателното поле, но правещият страхотен мач Дубравка спаси топката, която летеше в горния ляв ъгъл на неговата врата.

В 30-ата минута Испания поведе в резултата, благодарение на стража на Словакия. Една испанска атака завърши с изстрел на Пабло Сарабия в горната греда на Мартин Дубравка.

Топката се вдигна високо и летеше във вратата, а Дубравка, заслепен от слънцето, си отбеляза нелеп автогол в опит да изчисти кълбото.

В първата минута от добавеното време на първото полувреме Жерар Морено нанесе изстрел от границата на наказателното поле на Словакия, но ударът по земя не бе проблем за Мартин Дубравка да улови.

"Ла Фурия Роха" реализира второ попадение в срещата в третата минута от 4-минутното продължение на първото полувреме. Словашката защита не успя да изчисти топката от наказателното си поле след изпълнение на десен ъглов удар. Якуб Хромада, който направи дузпа в ущърб на своя отбор, "изчисти" топката в краката на Педри, който центрира към Жерар Морено, той се отскубна от опеката на Дубравка и центрира към Лапорт, а бранителят на Испания реализира с глава в горния ляв ъгъл на вратата.

Това бе и последното игрово положение за първите 45 минути на срещата. Последният съдийски сигнал на Бьорн Кайперс отправи съставите на Словакия и Испания да се оттеглят към съблекалните при резултат 2:0 в полза на "Ла Фурия Роха".

Второто полувреме започна с натиск на Испания, който отново даде резултат в 56-ата минута, когато преднината на "Ла Фурия Роха" стана класическа. Жорди Алба центрира поземя от дясната страна на словашкото наказателно поле, топката достигна Пабло Сарабия, който я прати в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от грешника Мартин Дубравка.

Испания вкара четвърто попадение в срещата, когато Коке подаде към Педри от десен ъглов удар, полузащитникът на символичните гости пусна извеждащ пас по земя към Сарабия в наказателното поле на Словакия. Нападателят на "Ла Фурия Роха" подаде успоредно на голлинията към Феран Торес, който с първото си докосване реализира.

Кошмарът за Словакия продължи и в 72-ата минута, когато Испания отбеляза пети гол във вратата на Мартин Дубравка. Пау Торес стреля с глава от малкия пенал, но словашкия вратар спаси, отбитата топка се удари в краката на Юрай Куцка, който си отбеляза нелеп автогол, втори такъв за "соколите" в срещата.

Стартовите единайсеторки:

Словакия: Дубравка, Пекарик, Шатка, Шкриняр, Хубокан, Куцка, Хромада, Хараслин, Хамшик, Мак, Дуда; Треньор - Стефан Таркович

Испания: Симон, Аспиликуета, Лапорт, Гарсия, Алба, Педри, Бускетс, Коке, Сарабия, Мората, Морено; Треньор - Луис Енрике

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полет с балон над Белоградчишките скали
Полет с балон над Белоградчишките скали
Водата в Добрич, Албена и Стожер съдържа опасни бактерии
Водата в Добрич, Албена и Стожер съдържа опасни бактерии