НОВИНИ

Италия извоюва мястото си на полуфинал

bnt avatar logo
от Димитър Русев
21:10, 02.07.2021
7451
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
италия извоюва мястото полуфинал
Слушай новината

Отборът на Италия победи Белгия с 2:1 в двубой от 1/4-финалите на Европейското първенство по футбол. Мачът се игра на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.

В предпоследната фаза на турнира "Скуадра адзура" ще играе с Испания, който елиминира Швейцария след дузпи.

В 13-ата минута след центриране на Инсине, Леонардо Бонучи вкара топката в мрежата на съперника. Броени секунди след това, след преразглеждане на ситуацията със системата ВАР, попадението беше отменено, поради видна засада.

Резултатът бе променен в 31-ата минута. Голмайсторът бе младокът от Интер Милан Николо Барела. След великолепно извеждане от Верати, той стреля между трима противници, за да шокира белгийския страж.

Италия поведе с 2:0 в 44-ата минута. Попадението вкара Лоренцо Инсиние, след като преодоля Тилеманс и шутира на прага на наказателното поле.

Една минута по-късно последва дузпа за Белгия. Ромелу Лукаку бе безмилостен от бялата точка, за да върне отбора си обратно в играта преди почивката. Това се оказа и последното попадение в мача.

В последната част от двубоя играчът на Рома Спинацола получи злощастна контузия, която може би ще го изкара от игра до края на турнира. Той бе изнесен на носилка и със сълзи в очите. Всички футболни фенове се надяват за бързото му възстановяване.

На полуфинал се очертава великолепен двубой между два гиганта във футбола. Мачът между Италия и Испания ще се проведе на стадион "Уембли" на 6 юли от 22.00 часа.

Очаквайте другите два 1/4-финала Чехия - Дания и Украйна - Англия в спортната секция на bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диксън се чувства подведен, опита да се защити след провала на сделката
Диксън се чувства подведен, опита да се защити след провала на сделката
Джокович не срещна проблеми срещу американец на Уимбълдън
Джокович не срещна проблеми срещу американец на Уимбълдън