НОВИНИ

Ивайло Петев се забърка в скандал заради Миралем Пянич

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:46, 17.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
ивайло петев забърка скандал заради миралем пянич
Слушай новината

Българският селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев беше нападнат от медиите в страната, след като изключи от състава една от големите звезди на "змейовете" Миралем Пянич.

Футболистът на турския Бешикташ пропусна снощния двубой срещу Украйна от световните квалификации, тъй като беше изгонен от тима лично от Петев.

Причина за решението на българския специалист пък бе поведението на Пянич след загубата с 1:3 от Финландия през уикенда, която сложи край на шансовете на Босна за място на Мондиала. Часове след злополучния мач бившият играч на Барселона и Ювентус бе заснет в нощен бар да се забавлява и да пуши наргиле.

Това е накарало Ивайло Петев да освободи 31-годишния футболист от лагера на тима и той да не вземе участие при снощната загуба с 0:2 от Украйна.

След края на срещата с украинците Петев беше остро разкритикуван за това си решение, като някои журналисти дори го попитаха дали ще подаде оставка.

Бившият треньор на Лудогорец отказа да отговори на този въпрос, уточнявайки, че не е той човекът, който трябва да оценява работата си.

Българинът все пак допълни, че под негово ръководство съставът на Босна и Херцеговина е направил крачка напред. Тези му думи пък доведоха до разгорещен спор в залата за пресконференции.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички участници на Мондиал 2022 от зона "Европа"
Всички участници на Мондиал 2022 от зона "Европа"
Държавата да плаща тестовете за големите ученици настояват директори и синдикати
Държавата да плаща тестовете за големите ученици настояват директори и синдикати