НОВИНИ

Ивайло Вълев и Малина Иванова триумфираха в Маратона на приятелството в Плевен

ивайло вълев малина иванова триумфираха маратона приятелството плевен
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:17, 21.05.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Ивайло Вълев и Малина Иванова спечелиха в класическата дистанция от 42.195 километра в 9-ото издание на Маратона на приятелството в Плевен.

Вълев финишира за 2:54 часа, оставяйки зад себе си Калоян Ангелов и Денислав Найденов, докато при дамите Малина Иванов бе единствената завършила с време от 4:16 часа.

И за двамата победители това не бе първи успех в плевенския маратон, след като Ивайло Вълев спечели и през миналата година, а Малина Иванова е победителка в неговото първо издание.

Победител в полумаратона на 21 км стана Николай Ефремов с време 1:21 часа п ред Станислав Грабчев и Самуел Папо, а при жените на първо място е Теодора Петкова с резултат 1:33 часа, следвана от Виктория Данова и Маргарита Дренова.

В щафетата на 10.5 км и тази година на първо място са Иво и Валентин Илиеви (баща и син) с време 1:25 часа. След тях се нареждат Светослав Славчев и Ивайло Спасов и Георги Георгиев и Николай Илиев.

Специална награда бе връчена на единствената двойка жени - Ваня Иванова и Стилияна Буковска.

На дистанцията от 10.5 км в индивидуалното бягане най-бърз е Ангел Ангелов с време 39:13 минути. При жените първа финишира Мария Михайлова, която спря хронометрите на 43:48 минути.

Тазгодишното издание на Маратона на приятелството в Плевен събра повече от 600 бегачи в различните дисциплини. Те са представители от 16 държави, сред които Австралия, Беларус, Великобритания, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Италия, Индия, Нова Зеландия, Украйна, Румъния, САЩ, България и други.

И тази година бе предоставена възможност на децата да участват в специалния формат Fun Run Kids. В зелените площи около старт-финала и на сцената всеки желаещ можеше да се включи и в игрите на открито Park+, насочени към популяризиране на здравословния активен начин на живот и приобщаването на хората с увреждания.

Каузата, зад която маратонът застава през тази година, е подкрепа за програмата "Готови за успех" на фондация BCause, с която ще бъде осигурена стипендия за студент в Медицински университет в Плевен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анди Мъри няма да играе на Ролан Гарос
Анди Мъри няма да играе на Ролан Гарос
От нашите пратеници: Първи резултати от екзит пол - "Нова демокрация" печели парламентарните избори в Гърция
От нашите пратеници: Първи резултати от екзит пол - "Нова демокрация" печели парламентарните избори в Гърция