НОВИНИ

Джесика Пегула и Арина Сабаленка определят новата кралица в Ню Йорк

Финалът при дамите е късно тази вечер.

арина сабаленка класира четвъртфиналите open кийс остави шансове пегула американския сблъсък
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:12, 07.09.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Джесика Пегула и Арина Сабаленка ще се изправят една срещу друга във финала на Откритото първенство на САЩ по тенис. Сблъсъкът между двете е в събота, 7 септември, от 23:00 часа българско време.

30-годишната представителка на домакините Пегула достигна своя първи финал в турнирите от Големия шлем, след като обърна Каролина Мухова от Чехия с 1-6, 6-4, 6-2. Класирането й за спора за трофея на родна земя е напълно заслужено, след като преди това тя отстрани и световната №1 Ига Швьонтек в 1/4-финалите. Преди това Пегула се наложи последователно над Шелби Роджърс, София Кенин, Джесика Бузас Манейро и Диана Шнайдер, все в по два сета.

От своя страна Сабаленка ще спори за трета титла от Шлема в кариерата след тези в Австралия в последните две години. Миналата година на "Флъшинг Медоус" беларускинята претърпя разочарование, след като отстъпи на Коко Гоф в три сета. Втората ракета в света ще се опита да избегне нова загуба от американка на финал в Ню Йорк. Сабаленка е убедителна до момента, като загуби само един сет по пътя към спора за трофея – от рускинята Екатерина Александрова, в трети кръг. На четвъртфиналите и полуфиналите тя надви чисто първо олимпийската шампионка от Китай Кинуен Женг и детрониралата Гоф Ема Наваро.

Пегула и Сабаленка се срещнаха съвсем наскоро във финала на турнира в Синсинати. Беларускинята спечели с 6-3, 7-5, нанасяйки и единствената загуба на американката в последните й 16 мача във всички турнири. Пегула триумфира преди това в Торонто. Балансът между двете е 5-2 победи в полза на Сабаленка, като единственият им двубой на Голям шлем е от Ролан Гарос 2020, когато представителката на Беларус стига до успех. Двете победи на Пегула са в Синсинати (2020) и на Финалите в Канкун (2023).

Победителката ще си тръгне с чек за 3 600 000 долара. Финалистката ще получи 1 800 000 долара от наградния фонд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и захлаждане в началото на новата седмица
Валежи и захлаждане в началото на новата седмица