НОВИНИ

Джокович пристигна в Белград

Айше Сали
от Айше Сали
12:22, 17.01.2022 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
По света
Слушай новината

Новак Джокович пристигна в Сърбия, след като беше депортиран от Австралия. Той кацна на летище "Никола Тесла" в Белград.

Часове наред негови привърженици и журналисти очакваха тенис-звездата на летището в Белград. Засилено беше полицейското присъствие.

Медийният интерес към тенис звездата беше огромен. За съжаление очакванията им не се оправдаха и той не излезе да разговаря с тях. Но както казваха тези, които от години следят кариерата и поведението им: "Новак винаги е пълен с изненади".

Атмосферата на летището беше приповдигната.

Ето какво казаха някои от феновете пред нашата камера:

- И когато печели, и когато губи, ние сме с него. Напред, Ноле!

- Обичам го и съм му фен. 3 нощи не съм спала, за да видя какво ще се случи.

- Тенисът е моят живот. Срещал съм Новак Джокович на купа "Дейвис" преди 5 години. Той сега ще бъде на своя земя и тук може да получи най-голямата подкрепа.

"Спортният скандал на века" и "Срамна присъда" бяха заглавията, с които сръбската преса излезе днес във връзка с екстрадирането на Джокович от Австралия.

Семейството продължава да отминава медиите с мълчание. В последната си публикация в Инстаграм, бащата на Новак - Сърджан Джокович казва, че бе значение дали ни харесва или не, Ноле е най-великият тенисист на всички времена.

Сърбите очакваха Новак Джокович като национален герой.

Това пролича още снощи от това, което организираха феновете на звездата. На най-високата сграда в Белград се появи надпис "Ноле, ти си гордостта на Сърбия" върху националния флаг.

Снимки: Айше Сали

Самите фенове вчера казаха, че ще запазят спокойствие и ще уважат решението на Джокович да се съобрази с австралийските власти и няма да протестират.

Джокович е на път за Белград - има ли забрана да посещава Австралия?

Остава под въпрос участието на тенис звездата на следващия голям турнир "Ролан Гарос". Организаторите все още обсъждат възможността да бъдат ли допуснати неваксинирани играчи, но последната дума ще има министерството на спорта във Франция.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ДЖОКОВИЧ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
70% от интензивните легла в Северен централен регион са заети
70% от интензивните легла в Северен централен регион са заети
От днес работниците на завод "Арсенал" излизат в отпуск
От днес работниците на завод "Арсенал" излизат в отпуск