НОВИНИ

Джокович с приемлив жребий за Олимпиадата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:06, 22.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №1 Новак Джокович ще започне похода си към златото в Токио с мач срещу боливиеца Уго Делиен.

Ноле е пределно амбициран да триумфира на Олимпийските игри, което ще запази неговите шансове за оформянето на Златен шлем през календарната 2021 година.

Ако преодолее Делиен, във втория кръг Джокович ще се изправи срещу победителя от двубоя между Ян-Ленард Щруф от Германия и Тиаго Монтейро от Бразилия.

Като цяло жребият на сърбина изглежда доста добър, като най-близкият до него поставен е №13 в схемата Алесандро Давидович Фокина, с когото е възможен мач на 1/8 финал.

В тази четвъртина на схемата са още Гаел Монфис, Андрей Рубльов и бронзовият медалист от Рио и любимец на домакините Кей Нишикори. Последните двама обаче ще се срещнат още в първия кръг в един от най-интригуващите сблъсъци.

Двукратният олимпийски шампион Анди Мъри започва защитата на златните си медали от Лондон и Рио с мач срещу деветия поставен Феликс Оже-Алиасим от Канада.

От останалите фаворити Даниил Медведев ще има коварно препятствие на старта в лицето на Александър Бублик, Стефанос Циципас ще играе с опитния Филип Колшрайбер, а Александър Зверев ще срещне Йен-Сун Лу от Тайпе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джудистите ни научиха първите си съперници за Токио
Джудистите ни научиха първите си съперници за Токио
Има ли нарушители в бус лентите в София?
Има ли нарушители в бус лентите в София?