НОВИНИ

Как да върнем немските туристи по родното Черноморие?

върнем немските туристи родното черноморие
bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 06.06.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

В най-големия морски курорт у нас Слънчев бряг се провежда форум с над 180 представители на туристическия бизнес от Германия, Австрия и Швейцария.

Целта е популяризиране на страната ни като туристическа дестинация. Хотелиери и туроператори очакват повече немски туристи по Южното Черноморие в сравнение с предходната година. Припомняме, че пандемията от коронавирус доведе до голям отлив на летовници от Германия в морските курорти, като един от основните проблеми е свързан с липсата на чартърни полети от различни немски градове до България.

"Очакваме увеличение, но смятам, че реалното увеличение на туристическия поток от Германия, се очаква през другата година. Но когато нямаме добра въздушна свързаност, ние няма как да докараме туристите", заяви Евтим Милошев, министър на туризма.

"България все още не е позната в мащаба, който ние искаме на немския пазар и това е една добра възможност, тъй като България е дестинация, която се продава изключително чрез препоръката на пътнически агенции", каза Иван Грошев, председател на УС на Асоциацията на инкаминг агенциите.

"Логистиката от Германия е доста сложна, тъй като нямате един голям метрополитен град, от който да идват всички чартъри т.е., когато правите чартърна програма от Германия, трябва да имате 6 - 7 града, от които да осъществявате летателната си програма", обясни Веселин Данев, хотелиер.

Автор: Елена Димитрова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Гранична полиция" получи 110 нови автомобила (СНИМКИ)
"Гранична полиция" получи 110 нови автомобила (СНИМКИ)
България спечели гейм, но загуби от Германия в Лигата на нациите
България спечели гейм, но загуби от Германия в Лигата на нациите