НОВИНИ

Как работят социалните служби във Варна по време на епидемия

bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 03.04.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Регионални

Във Варна социалните служби работят на едно гише, за да няма струпване на хора. Ако някой има нужда от регистрация, промяна или друга услуга, освен на място и електронно, може да го направи и с писмо по пощата с обратна разписка.

Светла Георгиева е работила в заведение, почасово, без трудов договор. След обявяване на извънредното положение заведението е затворено и тя остава без работа. Била е в Бюрото по труда, днес е в службата за социално подпомагане.

Светла Георгиева: Нямам интернет, нямам такъв телефон, където мога, идвам на място да говоря. Нямам трудов договор и ходя като луда напред-назад за някакви помощи, дето за първи път в моя живот стигам дотука. На 52 години жена съм.

Препоръката на регионалната служба е всеки, който има възможност, да ги търси по електронен път.

Адриана Григорова – директор на Регионална дирекция “Социално подпомагане”- Варна: Даже предвид извънредното положение не е необходим електронен подпис, а пък по-възрастните, които не могат да боравят с тази поща, да ги пращат по пощата с обратна разписка, оттам натататък ние по съответния ред ги регистрираме заявленията и колегите ги обработват.”

Освен “горещия телефон” за сигнали, е открита и денонощна телефонна линия за информация как работят социалните служби по време на епидемията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и Европа помнят друга тежка пандемия - холерата през XIX век
България и Европа помнят друга тежка пандемия - холерата през XIX век
Шестима са излекуваните от коронавируса в Пловдив
Шестима са излекуваните от коронавируса в Пловдив