НОВИНИ

Карло Анчелоти към Паоло Малдини: Ще се видим в Истанбул

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:39, 10.04.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
карло анчелоти паоло малдини видим истанбул
Слушай новината

Легендарният бранител на Милан Паоло Малдини даде любопитно интервю пред италиански вестник, в което разкри какво му е споделил по телефона настоящият наставник на Реал Мадрид Карло Анчелоти след жребия за четвъртфиналите в Шампионската лига.

Съдбата изпрати двата най-титулувани отбора в надпреварата в две различни половини, което означава, че среща между тях би била възможна единствено на големия финал в Истанбул.

Пред медиите в Италия Малдини сподели, че когато е говорил с Анчелоти италианският специалист му е пожелал да се видят в турския мегаполис в спора за трофея на 10 юни.

"Веднага след жребия той ми се обади и каза: Паоло, ще се видим в Истанбул", разкри легендарната фигура на "росонерите".

Паоло Малдини и Карло Анчелоти със сигурност не пазят много добри спомени от Истанбул и стадион "Кемал Ататюрк", където през 2005-а година двамата, като част от Милан, губят един от най-запомнящите се финали в Шампионската лига с дузпи от Ливърпул, въпреки че на почивката италианският клуб води с 3:0.

За да се срещнат Малдини и Анчелоти отново обаче техните отбори ще трябва първо да прескочат четвъртфиналите и полуфиналите, като за Милан на първо време предстои сблъсък с друг италиански клуб Наполи.

"Няма да бъде лесно, но мисля, че историята на клуба ни дава вяра във възможностите ни. Имаме шансове и искаме да се възползваме от тях", коментира Паоло Малдини.

Освен вече гореспоменатия финал в Истанбул, в който всъщност Малдини открива резултата още в 1-а минута, клубната легенда на Милан взема участие в още седем финала на най-престижния европейски клубен турнир, като печели трофея на пет пъти - сезони 1988/89, 1989/90, 1993/94, 2002/03 и 2006/07.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Семерджиев твърди, че не е шофирал при катастрофата на "Черни връх", пътувал с две момичета
Георги Семерджиев твърди, че не е шофирал при катастрофата на "Черни връх", пътувал с две момичета
СNN: България е изразила готовност да дари самолетите си МиГ-29 на Украйна
СNN: България е изразила готовност да дари самолетите си МиГ-29 на Украйна