НОВИНИ

Карло Анчелоти: Трябва да постигнем добър резултат, Челси са много силен отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:26, 11.04.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
карло анчелоти постигнем добър резултат челси силен отбор
Слушай новината

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди първия двубой на неговия тим срещу Челси в четвъртфиналите на Шампионската лига.

"Белите", които са действащия носител на трофея, посрещат лондончани утре вечер (12 април) от 22.00 часа на своя стадион "Сантяго Бернабеу", а Анчелоти сподели, че испанският тим ще се опита да постигне добър резултат.

"Ще се опитаме да изиграем добре мача. Той не е решителен, но трябва да постигнем добър резултат. Отборът е мотивиран и имаме желание да изживеем още една магична нощ на "Бернабеу". Хубаво е да играем с мисъл, да вземем аванс, за да си помогнем за реванша, който ще е решителен. Реал ще се опита да защитава добре, но и да атакува добре, както го направихме срещу Барселона", заяви италианският специалист.

Треньорът на Реал коментира на кратко и състоянието на Федерико Валверде, който през уикенда се замеси в скандал в Испания с футболиста на Виляреал Алекс Баена: "Валверде е добре, тренира добре, той има специални човешки качества", заяви Анчелоти.

Наставникът на "Кралския клуб" се върна към сблъсъците с Челси преди година, когато двата отбора отново се срещнаха на същата фаза, а мадридчани продължиха напред с общ резултат 5:4 след продължения.

"Миналата година страдахме много срещу Челси. Това е отбор от друго ниво. В тези мачове има голяма мотивация, а те са много силен отбор. Имам 20 години по-голям опит от Лампард, но това няма да промени това, което ще стане на мача. Той е фантастичен професионалист. Истината е, че дойде само преди седмица и иска да се справи много добре в Челси", сподели Анчелоти, който беше треньор на Лампард в Челси в рамките на два сезона между 2009-а и 2011-а година.

"Не мисля, че сме имали късмет преди година, заслужавахме го. Запазихме увереност. Играхме по-добре от другите", допълни италианецът, който е най-успешният треньор в историята на Шампионската лига с четири триумфа в надпреварата.

Анчелоти говори още и за Винисиус Жуниор и неговото партньорство с Карим Бензема, както и как се чувства самият той като техен треньор.

"На моменти Винисиус е неудържим. Понякога го спират, но друг път - не, защото той продължава да опитва. Играе със забележително постоянство. Няма спирка, винаги е на максимум, дори и на тренировките", заяви наставникът на Реал.

"Бензема и Вини ги виждам само на "Валдебебас", разбират се добре. Усещат кога е момент да се шегуват и кога да бъдат сериозни. Такъв ни е отборът, за мен е лесно да съм треньор. Управлявам го добре и всички го признават. Ако спечелим Купата на Kраля, ще сме спечелили всичките трофеи в последните две години. Това е нещо, което някой не може да спечели цял живот. С това ви казвам довиждане", завърши Карло Анчелоти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова надигра Тара Вурт и подпечата първата победа за България на "Били Джийн Кинг къп"
Гергана Топалова надигра Тара Вурт и подпечата първата победа за България на "Били Джийн Кинг къп"
Шави: Меси е обнадежден за завръщане в Барселона
Шави: Меси е обнадежден за завръщане в Барселона