НОВИНИ

Карлос Алкарас мина през Корда и ще играе с Де Минор на финала в Куинс

карлос алкарас мина корда играе минор финала куинс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 24.06.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас достигна първи финал на тревна настилка в крехката си професионална кариера, след като още в дебюта си на турнира в Куинс Клъб ще играе за титлата от престижната надпревара. Световният номер 2 от Испания отстрани Себастиан Корда с 6-3, 6-4 за малко над час и 20 минути игра.

Водачът в основната схема, който на 1/4-финалите спря първата ни ракета Григор Димитров, започна лошо срещата с американеца и допусна ранен пробив. Алкарас бързо се събра и осъществи рибрейк. Последваха няколко гейма, в които и двамата имаха своите възможности за пробив, но се справяха с предизвикателството. Стигна се до осмия гейм, в който Корда не издържа и допусна нов брейк, а след това испанският му опонент не сбърка на собствен сервис. Втората част бе далеч по-силна за сервиращите, като дебютантът в надпреварата проби в третия гейм и оттам-нататък показа хладнокръвие, за да не допусне завръщане на съперника в мача.

Алкарас спечели 84% от точките на първи сервис и спаси 4/5 шанса за пробив пред Корда. Американецът направи един уинър повече от испанеца - 21 на 20, но и 11 непредизвикани грешки повече - 16 срещу 5. Той приключи с шест двойни грешки.

В спор за титлата в неделя Алкарас ще се изправи срещу Алекс де Минор. Австралиецът победи по-рано през деня втория в схемата Холгер Руне с 6-3, 7-6 (2) за точно час и 40 минути. Де Минор, който на старта отстрани трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Анди Мъри, стигна до успех в първия сет след два реализирани пробива, а във втория пречупи съпротивата на младия датчанин след 7-2 точки в тайбрека.

Австралийският тенисист ще се бори за осма титла в кариерата и втора през сезона след тази в Акапулко, докато Алкарас ще гони пети трофей само през 2023 г. и общо 11-и на сингъл в Тура. Двамата имат един официален мач помежду си - полуфиналът в Барселона през 2022 г., когато испанецът печели трудно с 6-7 (4), 7-6 (4), 6-4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Вълчев: Има война на два центъра на властта в момента
Ивайло Вълчев: Има война на два центъра на властта в момента
Емил Вълчев се окичи със сребърен медал от европейското по джудо за кадети в Португалия
Емил Вълчев се окичи със сребърен медал от европейското по джудо за кадети в Португалия