НОВИНИ

Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на Ролан Гарос

карлос алкарас класира четвъртия кръг ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:44, 03.06.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачът в световната ранглиста при мъжете Карлос Алкарас (Испания) се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция при мъжете. Алкарас се наложи над канадеца Денис Шаповалов с 6:1, 6:4, 6:2 в среща от третия кръг, продължила два часа и 12 минути. Поставеният под номер 1 в Париж испанец ще срещне италианеца Лоренцо Музети, 17-и в схемата, в следващия етап от надпреварата.

20-годишният Алкарас, който преследва първа титла от „Ролан Гарос“ поведе с 5:0 гейма в първата част срещу 26-ия поставен Шаповалов и затвори успешно сета при 6:1. Той изостана с 1:4 във втория сет, но спечели следващите пет гейма за 6:4. В третата част испанецът отново заигра по-стабилно, дръпна с 5:1 и спечели двубоя с крайното 6:2 при втората си възможност.

„Постигнах бързо мечтата си, а не го очаквах. Сега мечтата ми в тениса е да печеля всеки турнир, в който играя. Искам да спечеля повече титли“, коментира Карлос Алкарас.

Също в двубой от третия кръг 13-ият в схемата поляк Хуберт Хуркач бе елиминиран от Хуан Пабло Варияс (Перу), който в Париж постигна първата си победа в турнирите от Големия шлем. Варияс надигра Хуркач с 3:6, 6:3, 7:6(3), 4:6, 6:2 за три часа и 45 минути игра и си уреди двубой със сърбина Новак Джокович в четвъртия кръг.

Перуанският тенисист поведе с 4:1 в петия, решителен сет и не остави възможности на Хуберт Хуркач до края.

В късния мач при жените чехкинята Каролина Мухова отстрани 27-ата поставена Ирина-Камелия Бегу (Румъния) с 673, 6:2 и се класира за четвъртия кръг. Срещата продължи час и 34 минути, като Мухова осъществи четири пробива срещу румънката.

Следващата противничка на Каролина Мухова на „Ролан Гарос“ е „щастливата губеща“ от квалификациите Елина Аванесян (Русия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Косовският премиер обвини Сърбия, че подклажда напрежение
Косовският премиер обвини Сърбия, че подклажда напрежение
Реджеп Ердоган ще положи клетва като президент за трети мандат
Реджеп Ердоган ще положи клетва като президент за трети мандат