НОВИНИ

Къща на Лазурния бряг и над 400 000 евро пропуснал да декларира пернишки съветник

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:40, 14.10.2021
7557
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
къща лазурния бряг 400 000 евро пропуснал декларира пернишки съветник
Слушай новината

Божидар Живков, общински съветник в Перник, не е декларирал къща, семейна собственост, която заедно със съпругата му притежават във Франция, Манделю Ла Напул – на Лазурния бряг. За имота през април писаха в сайта bird.bg, а Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество започна проверка.

"По света и у нас" научи, че комисията на Сотир Цацаров са установили, че имотът е на стойност 3,6 млн. евро и действително не е деклариран от общинския съветник. Декларирано е обаче търговско дружество във Франция, чрез което имотът е закупен. Той се намира в тузарско предградие на Кан.

От КПКОНПИ са установили още, че Живков е пропуснал да декларира и две банкови сметки, които съпругата му Василка Живкова притежава във Франция. В едната имало около 370 000 евро, а в другата малко на 30 000 евро. Имотът на Живков на френската Ривиера е разположен на три парцела с обща площ близо 4 декара, има басейн, а жилищните сгради са две.

От антикорупционната комисия не отрекоха информацията ни и заявиха, че проверката спрямо Божидар Живков и неговата съпруга продължава. Установява се произходът на средствата, с които е закупен скъпият имот, както и произходът на парите вложени във френски банкови сметки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военен от Благоевград спаси припаднал младеж, докато чака жена си да роди
Военен от Благоевград спаси припаднал младеж, докато чака жена си да роди
Нападателят от Норвегия се е признал за виновен
Нападателят от Норвегия се е признал за виновен