НОВИНИ

Кая Канепи елиминира Арина Сабаленка в Мелбърн

Арина Сабаленка Кая Канепи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:40, 24.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

36-годишната естонка Кая Канепи се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надигра Арина Сабаленка в трисетова битка – 5-7, 6-2, 7-6 (10-7), за около два часа и 20 минути игра.

И четвъртият осминафинал от днешната програма при дамите не разочарова и приключи в три сета.

Втората ракета в света от Беларус поведе срещу естонката, след като изчака търпеливо своя момент и проби в 12-ия гейм. Във втората част обаче Канепи започна вихрено и след два брейка дръпна на бърза ръка с 4-0. Третият сет бе безкрайно драматичен, като започна с ранен пробив за Канепи. Сабаленка го върна в осмия гейм, но бързо се пропука и естонката получи шанса да сервира за победата. Беларускинята демонстрира характер и спаси четири мачбола, три от които поредни, за да продължи борбата в сета.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, който според правилника на турнира е до десет спечелени точки. Канепи показа по-солидна игра и се поздрави с успеха.

36-годишната ветеранка се класира на седмия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем в кариерата и дебютен в Австралия – за първи път тя стигна до последните осем в надпревара от Шлема от 2017-а насам, когато го стори на US Open. Естонката завърши с 30 уинъра и 30 непредизвикани грешки, докато Сабаленка отново се провали на голямата сцена.

В спор за място на първи полуфинал от Големия шлем в кариерата си, Канепи ще се изправи срещу шампионката на Ролан Гарос 2020 Ига Швьонтек, която по-рано елиминира Сорана Кърстя в три сета.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гъст смог над Пекин преди Олимпиадата
Гъст смог над Пекин преди Олимпиадата
Томас Бах пристигна в Пекин
Томас Бах пристигна в Пекин