НОВИНИ

Казусът с Джокович принуди съдия на Australian Open да напусне страната

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:59, 07.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Съдия, който трябваше да бъде част от турнира Australian Open, доброволно напусна Австралия заради проблеми с медицинското си досие за ваксинация срещу COVID-19. Това съобщиха от граничната служба на страната, която отмени визата му.

Случаят нашумя, след като ракета номер едно в света Новак Джокович беше задържан на летището в Мелбърн и не беше допуснат на територията на страната заради същия проблем с документите.

След като граничните власти поставиха под изолация сърбина, стана ясно, че в страната са допуснати с медицинско изключение други двама участници в първия за годината турнир от Големия шлем – тенисистка и съдия. След скандала властите започнаха разследване и по техните казуси.

По-рано световните агенции съобщиха, че чешката състезателка Рената Ворачова е била задържана и най-вероятно ще бъде депортирана. Тя отказа да оспори решението на австралийските власти за отнетата ѝ виза.

Рената Ворачова е настанена в същия хотел като Новак Джокович. Той е свободен да напусне Австралия по всяко време, ако пожелае.

Съдът ще разгледа казуса на световния номер едно с отказаната виза в понеделник.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 43 афганистанци в микробус
Задържаха 43 афганистанци в микробус
Радев свиква КСНС в понеделник
Радев свиква КСНС в понеделник