НОВИНИ

Задържаха тенисистка и анулираха визата ѝ като на Джокович

топка тенис
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 07.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Австралийската гранична полиция задържа тенисистката Рената Ворачова по същата причина, която спря Новак Джокович на летището в Мелбърн.

Местният всекидневник "Дъ Ейдж" съобщава, че чехкинята е била допусната за участие на първия за годината турнир от Големия шлем, след като е получила медицинско изключение за преболедуван коронавирус през изминалите 6 месеца.

38-годишната тенисистка вече игра на един от подготвителните турнири преди Откритото първенство на Австралия - Melbourne Summer Set 2, където с партньорката ѝ на двойки Катаржина Питек претърпяха поражение от Лесли Керкхове и Арина Родионова с 0:2 сета.

Чехкинята е отведена в хотела в Карлтън в Мелбърн, където в момента се намира и Новак Джокович.

Към момента не е ясно дали тя ще обжалва анулирането на визата си, след като вече е била допусната на територията на страната. Граничната полиция се опитва да открие третият човек, получил медицинско изключение по същата причина, като се смята, че става дума за съдия.

Вероятното депортиране на тенисистката от страната повдига въпроса защо е допусната още в самото начало. Световният №1 при мъжете изчаква изслушване пред съда в понеделник, след като обжалва решението за анулирането на неговата виза.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
35-годишен пострада при трудова злополука в Завет
35-годишен пострада при трудова злополука в Завет
Държавата чака да ѝ върнат парите за спасяването на “Вера Су”
Държавата чака да ѝ върнат парите за спасяването на “Вера Су”