НОВИНИ

Кенет Брана ще играе Борис Джонсън в британска тв драма

кенет брана играе борис джонсън британска драма
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:54, 24.01.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Любопитно
Слушай новината

Британската телевизия „Скай“ обяви плановете си да снима драматичен сериал за битката на Великобритания с коронавируса. Предвижда се в ролята на премиера Борис Джонсън да участва Кенет Брана.

Сериалът „This Sceptred Isle“ ще покаже сблъсъка на министър-председателя, правителството и страната с първата вълна от глобалната пандемия.

Заснемането на петсерийното шоу ще започне в началото на тази година и ще бъде излъчено по Sky Atlantic през следващата година. Историята на събитията ще се основава на разкази от първо лице.

Кастингът на Брана привлече вниманието на медиите, а „The Sunday Telegraph“ публикува негова снимка на първата си страница под заглавие: „Запознайте се с нашия нов премиер“.

60-годишният популярен британски актьор, режисьор, продуцент и сценарист има има успешна кариера. Той режисира и участва в драмите на Шекспир и „Убийство в Ориент Експрес“ на Агата Кристи, а наскоро изигра ролята на руския злодей от „Тенет“ на Кристофър Нолан.

Режисьор на сериала ще бъде Майкъл Уинтърботъм. Вниманието във филма ще бъде съсредоточено върху "усилията на учени, лекари, служители в домовете за грижи и политици да ни предпазят от вируса".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ожие триумфира на старта на сезона във WRC
Ожие триумфира на старта на сезона във WRC
Цветан Соколов най-резултатен при успех на Динамо (Москва)
Цветан Соколов най-резултатен при успех на Динамо (Москва)