НОВИНИ

КЕВР започва проверка на "Топлофикация София" заради априлските сметки

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
15:33, 25.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
топлофикациите велико търново бургас ревизират исканията драстично поскъпване парното
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Комисията за енергийно и водно регулиране започва проверка на прилаганите цени за топлинната енергия и показателите за качеството на топлоснабдяването за абонатите на ''Топлофикация София'' за месец април след получени сигнали за високи сметки за парно.

В съобщението на регулатора се казва, че според действащата нормативна уредба формирането на месечните фактури за топлинната енергия е извън регулаторните им правомощия.

От "Топлофикация София" в три дневен срок трябва да предоставят информация за изпълнението на показателите на качеството на енергията,както и дали утвърдената от Комисията за енергийно и водно регулиране цена на топлинната енергия на 01.07.2022 г. е приложена в издадените фактури за месец април.

От "Топлофикация София" отговориха на омбудсмана за високите сметки за парно през април

Заради високите сметки, които получиха потребителите за прогнозното потребление, вчера омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до служебния министър на енергетиката Росен Христов и до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов за ревизия на дружеството. Според жалби до омбудсмана има фактури, които са по-високи от тези за зимните месеци декември 2022 г. и януари 2023 г.

Омбудсманът поиска извънредна проверка на „Топлофикация София“ заради високите сметки за парно

Омбудсманът посочва, че на 9 май ,,Топлофикация София'' е публикувала на сайта си данни за размера на произведената и подадената топлинна енергия за месец април, които показват, че количеството произведена енергия за месеца е най-ниско от началото на годината досега. Според нея е съвсем нормално, че битовите клиенти са очаквали сметките им да бъдат най-ниски от началото на отоплителния сезон.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Знаеш ли моята история, част 1
Знаеш ли моята история, част 1
Левски продаде акции за над 200 000 лева
Левски продаде акции за над 200 000 лева